Vilket ljud fram och bak?

One_way
4 mars · 4 Inlägg
#1

Tjena! Har en ford 46a (2dörrars)! Hade 6*9or i hatthyllan och 5*25 i hemmabyggda kickerpanel (precis innanför framdörrarna byggda i mdf) allt drivs på ett 4 kanals steg! Men tycker inte om ljudet! Blir för skrikit på nått sätt!? Och nej är inte sugen på nån baslåda i skuffen! Läst runt lite överallt, En del skriver att man ska ha 5*5 bak och 6*5 Fram osv! Men blir inte riktigt klok på alla olika svar! Kan till lägga att det mesta dels spelas punk/hårdrock osv! Vill att det ska spela bra i bilen inte utanför bilen dessutom!

Hoppas nån kan ge nått bra svar?

montoren_jonkoping
28 april · 24 Inlägg
#2

Hej,

Att ljudet blir skrikigt och låter illa har inget med storleken med högtalaren att göra. Rättare sagt, det är inte "fel" att ha en viss storlek på högtalare.

Hur driver du slutsteget idag? Bilstereo? Om du har en hyfsat bra eq i stereon så testa först att nolla den, alltså göra den helt platt. Sänk sedan omkring 4kHz, oftast är det där man upplever det vassa ljudet är. Hjälper det inte så testa dig fram mellan 2-6kHz också.
Felet de flesta gör med eq är att köra med de förinställda profilerna eller bara ändra runt lite på måfå. Men EQn är gjord för att korrigera ljudet så som jag t.ex beskriver ovan.

Om du inte redan gjort så är dämpning av bilen ett hett tips, då håller du inne mera av ljudet istället för att det ska åka ut. Hur sitter dina 6*9or monterade? Låda?

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang