Min 940 ltt startar men går ej på tomgång, samt att turbomätaren visar att den inte laddar

ValdemarJensen
25 mars · 17 Inlägg
#1

Jag köpte en 945 ltt som stod utan låda och svänghjul. Jag har satt svänghjulet rätt, nollade motorn och satte svänghjulets ickepunkter mot startmotorn. Satte sen fast startmotorn med 2 bult bara för att provstarta. Den starta när man pumpar på gasen, släpper man gasen så dör den.  Den bygger inget laddtryck enligt  turbomätaren men har känt på turbon och den är inte slut. Får även nått typ av skrapljud när den går, kan kanske va turbon som låter pga att de inte sitter nått luftfilter?
Saker jag kollat:
Fördelaren och rotorn
Luftmassemätaren
Kollat så alla kontakter sitter där dom ska
Kollat om jag kan hitta nån läcka från typ tryckrör osv

Kan de vara lambdan? Sitter en lambda på downpipen, ska de sitta 2st?

Sen när jag nollar veven så är kolv 1 inte högst upp, ska den inte vara de? När kammen är nollad så är kolv 1 högst upp.

Många frågor hoppas ni kan svara på dom flesta tack på förhand:)

zemet
25 mars · 3 399 Inlägg
#2

Du får inget laddtryck om du inte har motstånd på hjulen. Att bara stå och varva hjälper inte. Du måste köra.

Sitter bara en lambdasensor

Senast redigerat av zemet (25 mars )

birka76 BASS GLAD
25 mars · 1 252 Inlägg
#3

Har du varit ute provkört ?
Samt sitter de bara 1 lamdasensor 
Är intercol allt ihopkopplat ?kollat så tomgångsmotor är ok ?

Tack Till
Berget Allservic , Bergets custom
Marlboroman
25 mars · 7 951 Inlägg
#4

1:ans kolv ska vara i topp. Annars är inte nollningen rätt gjord och då kommer den inte gå som den ska heller.

ValdemarJensen
25 mars · 17 Inlägg
#5

zemet skrev:
Du får inget laddtryck om du inte har motstånd på hjulen. Att bara stå och varva hjälper inte. Du måste köra.

Sitter bara en lambdasensor

Okej bra då vet jag att de inte ä fel på turbon iaf. Tack för svar

ValdemarJensen
25 mars · 17 Inlägg
#6

birka76 skrev:
Har du varit ute provkört ?
Samt sitter de bara 1 lamdasensor 
Är intercol allt ihopkopplat ?kollat så tomgångsmotor är ok ?

Inte kollat tomgångsmotorn, får göra de. Tack för svar!

ValdemarJensen
25 mars · 17 Inlägg
#7

Marlboroman skrev:
1:ans kolv ska vara i topp. Annars är inte nollningen rätt gjord och då kommer den inte gå som den ska heller.

Jag satte svänghjulets ickeprickar mot startmotorn när 1ans kolv va uppe så då ä de rätt iaf:) tack för svar

birka76 BASS GLAD
25 mars · 1 252 Inlägg
#8

ValdemarJensen skrev:

birka76 skrev:
Har du varit ute provkört ?
Samt sitter de bara 1 lamdasensor 
Är intercol allt ihopkopplat ?kollat så tomgångsmotor är ok ?

Inte kollat tomgångsmotorn, får göra de. Tack för svar!

Ja den kan ju hänga sej ..

Testa smörj upp den..

Tack Till
Berget Allservic , Bergets custom
Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang