Koppla ny radio i volvo 240, hjälp

Thebulle
10 juli · 9 Inlägg
#1

Hej, första gången jag försöker koppla in radio.
Fått en ny och köpte en adapter på Biltema, men tror inte det är rätt kopplar.  Var ska jag koppla den lösa iso sladden? Bifogar bilder
https://www1.garaget.org/gallery/images/231/230113/230113-8a4e02e0008dee9ebe27de1b7bccfb5f.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/231/230113/230113-2d9a669914d789daf43a30f8c8f68d5f.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/231/230113/230113-78d780c9b09194e3a73bdd81656c1f6c.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/231/230113/230113-b3150cbf34c070a13bebb8cca0e141d1.jpg

Svarte_Orm
10 juli · 2 258 Inlägg
#2

Den är väl till extra högtalare, om du skall ha både bak och framme?

Thebulle
10 juli · 9 Inlägg
#3

Så det borde fungera? Får ingen ström i stereon.

Original radion fungerar om jag kopplar in den.

Senast redigerat av Thebulle (10 juli )

M123
10 juli · 777 Inlägg
#4

Har du möjlighet att lägga ut kopplings-schema på stereon?

"Yeah come on Affen and do the shake"
Att säga fel sak vid rätt tillfälle är lite som att säga rätt sak vid fel tillfälle.
Thebulle
10 juli · 9 Inlägg
#5

Är en kenwood kdc4547u. oanvänd enligt förra ägaren.

https://www1.garaget.org/gallery/images/231/230113/230113-aa095391d73bbdbcfeb9d8ce7514a6c5.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/231/230113/230113-e50dd26d0e97f2be04b666497d3589a9.jpg

Var det jag hittade i manualen

Senast redigerat av Thebulle (10 juli )

M123
10 juli · 777 Inlägg
#6

Vart har du satt jorden till den eller har du glömt av den?

Som tidigare sa så var det där andra till högtalare, står på kabeln med om man kollar på bilden.

"Yeah come on Affen and do the shake"
Att säga fel sak vid rätt tillfälle är lite som att säga rätt sak vid fel tillfälle.
ironhead volvoraggare
11 juli · 4 762 Inlägg
#7

har du rätt iso? vissa äldre modeller  av 240 hade inte iso asså den lilla kontakten

en hårdrockande volvoraggare som älskar tjejer
Svarte_Orm
11 juli · 2 258 Inlägg
#8

Funkar den inte om du sätter på tändningen heller?

Om du har en multimeter, kolla om du har någon spänning på den gula och den röda ledningen. De har ju små kabelskor så du kan dra isär dom och lätt komma åt att mäta. Den gula skall ha ström alltid och den röda när tändningen är påslagen.

ironhead volvoraggare
11 juli · 4 762 Inlägg
#9

ser att du glömt den andra röda kabeln

en hårdrockande volvoraggare som älskar tjejer
ironhead volvoraggare
11 juli · 4 762 Inlägg
#10

Vit                  -VF
Vit med gul rand     +VF
Blå med vita ränder   ?
grå                  -HF
gul med grå rand     +HF
röd                   + till elantenn
grön                  + Direkt från batteri
brun                  ?
svart                 Jord
gul med svart         + Radioläge  hitta lite bra att ha

en hårdrockande volvoraggare som älskar tjejer
Svarte_Orm
11 juli · 2 258 Inlägg
#11

ironhead skrev:
Vit                  -VF
Vit med gul rand     +VF
Blå med vita ränder   ?
grå                  -HF
gul med grå rand     +HF
röd                   + till elantenn
grön                  + Direkt från batteri
brun                  ?
svart                 Jord
gul med svart         + Radioläge  hitta lite bra att ha

Nej, röd är tändningsström, elantennen är den blåvita

Thebulle
11 juli · 9 Inlägg
#12

Skulle vara plug and play enligt Biltema. Adapter är till 200 serien. Bilen är 240gl 1988. Kabeln i bilen var redan dragen/satt i original radion.

Mellan radio och Biltema adapter är det kopplat.

Radio                                               adapter
(Gul)Battery                          12v battery/konstant
(Blå/vit)Power control               power antenna
(Röd)  ignition (acc)                 12v ignition/switch
(Svart) ground                              ground

Har ingen mulitmeter så kan inte kolla.
Ingen ström med tändningen på.

Bassiehof
11 juli · 972 Inlägg
#13

Kolla hur kabeln är dragen nu, det kan ju vara "felkopplat" av en klåpare. Eller skit i det och dra en ny kabel från säkringen.

ironhead volvoraggare
11 juli · 4 762 Inlägg
#14

Bassiehof skrev:
Kolla hur kabeln är dragen nu, det kan ju vara "felkopplat" av en klåpare. Eller skit i det och dra en ny kabel från säkringen.

det funka med orginalradion som han skrev har  ju för mig att  gul och röd ska in på samma plint så var det på min 240 90

en hårdrockande volvoraggare som älskar tjejer
Svarte_Orm
11 juli · 2 258 Inlägg
#15

Bak på radion, intill där kablarna går in, sitter det en liten röd säkring som det står "10" på, man ser den på bilden ovan. Pilla ut den och kolla om den är hel.

Thebulle
11 juli · 9 Inlägg
#16

Bil                      adapter                      radio
Grön           12v batteri/constant      12v batteri
Gul/svart        ignition/switched      ignition(acc)
Svart                         ground                       ground
Röd                    power antenna           power cntrl
   

Säkringen är hel på radion

Om jag bytade röd och gul på radion med varandra så lät det från cd spelaren i den men inget på display

Så går den röda kabeln
https://www1.garaget.org/gallery/images/231/230113/230113-5365fe9c46f64145c5b5e28ae89dfe9d.jpg

Svarte_Orm
11 juli · 2 258 Inlägg
#17

Den där röda går till bilens elanten. Men är den ihopkopplad med röd hela vägen in i stereon? I såna fall har du felet där. Den där röda borde gå ihop med blå-vit som kommer ut från stereon.

Thebulle
11 juli · 9 Inlägg
#18

Den röda från bilen hamnar i den blå/vita  i stereon.

Svarte_Orm
11 juli · 2 258 Inlägg
#19

Eller om vi säger så här, dra isär den där kontakten och koppla den blåvita som kommer ut från stereon på den där lilla svarta stumpen. Den blåvita skall ju bara ligga avslutad, pressa på en kabelsko och sätt ihop dom. Den röda ledningen, om den är röd hela vägen in i stereon, skall kopplas på ström som kommer från tändningslåset. Har du ingen sådan ledning måste du koppla ihop den röda som kommer ut från stereon med den gula som kommer ut från stereon, och den ledning som den gula går till i bilen. Då har du permanent ström till stereon och kan köra även när bilen är avstängd, då måste du komma ihåg att stänga av eller så blir batteriet tomt över natten.

Svarte_Orm
11 juli · 2 258 Inlägg
#20

Okej, dåså. Då antar jag att nästa steg är att få tag på en multimeter och kolla så du har ström på både den röda och gula ledningen som går in i stereon.

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang