Golf 4 gti 1.8,1999 , felkod lmm samt lambda, skyhöga avgasvärden, ojämn tomgång. Hittar ej felet.

Mossan1
25 mars · 203 Inlägg

Det är inte så att kamremmen hoppat en kugg?  Är det inte dubbla kammar, och remmen ligger över båda?
Då kan ju kammen som inte har positionssensor ligga över utan att felkod uppstår.

Har du dubbla sensorer för kylvätskan, kan ju den som är för motorstyrningen visa galet och instrumentet rätt.

Kabelbrott till lamdan, men då BORDE den gå i nödläge. Då skulle den gå bättre.

Du kan ju testa att starta utan LMM inkopplad, och även utan lamdan, och se när/om något ändras.
I båda fallen tar (alla jag vet) nödläge över, och motorn går halvdant, men sannolikt bättre än så här.

Golf4gti
25 mars · 15 Inlägg

Mossan1 skrev:
Det är inte så att kamremmen hoppat en kugg?  Är det inte dubbla kammar, och remmen ligger över båda?
Då kan ju kammen som inte har positionssensor ligga över utan att felkod uppstår.

Har du dubbla sensorer för kylvätskan, kan ju den som är för motorstyrningen visa galet och instrumentet rätt.

Kabelbrott till lamdan, men då BORDE den gå i nödläge. Då skulle den gå bättre.

Du kan ju testa att starta utan LMM inkopplad, och även utan lamdan, och se när/om något ändras.
I båda fallen tar (alla jag vet) nödläge över, och motorn går halvdant, men sannolikt bättre än så här.

Har inte kollat kamremmen men jag får ta och göra det. Har testat starta utan Lmm inkopplad men blir ingen skillnad alls.

jaka54
25 mars · 4 402 Inlägg

Hej!
Och du har fräscha tändstift, original pappersluftfilter, ny olja och filter och inga hål eller läckor på avgassystemet?

Senast redigerat av jaka54 (25 mars )

Bilproblemet
26 mars · 73 Inlägg

Ett fel som kan vara är också motortempgivaren

Golf4gti
26 mars · 15 Inlägg

jaka54 skrev:
Hej!
Och du har fräscha tändstift, original pappersluftfilter, ny olja och filter och inga hål eller läckor på avgassystemet?

yes fräscha tändstift, filter, ny olja och filter. samt bränslefilter bytt och  inga hål eller läckor i avgassystemet

Golf4gti
26 mars · 15 Inlägg

Bilproblemet skrev:
Ett fel som kan vara är också motortempgivaren

Hade felkod på tempgivaren när bilen inte funkade första gången och då byttes tempgivaren så den är ny så där ska inte problemet ligga.

Golf4gti
26 mars · 15 Inlägg

kan också tilläga att innan bilen började gå som den går så startade den som vanligt men dog ungefär 3 sek efter start precis som att du bara vrider av tändningen igen, men någon gång då och då så stängdes den inte av och då gick den precis som vanligt och inte orent som den gör nu och den stank inte heller bensin på samma sätt som den gör nu. Efter det första problemet med att den dog efter start så lämnades bilen in hos en mekaniker som bytte vaccumslangar som var helt kassa, tändmodul , tempgivare, Lmm, lambda, samt bytte olja, oljefilter, bränslefilter, luftfilter, tändstift. Någonstans mellan detta fick dom iaf bilen att hålla sig igång efter start. Men istället går den skit på tomgång samt felkoden på Lmm som inte var där innan och lambda felkoden är kvar. samt att den har höga avgasvärden och drar en jävla massa bensin, ungefär halvtank på 7-8 mil.

husseman
27 mars · 960 Inlägg

Hmm, motorstyrdon låter inte orimligt..kollat kompen?

mvh/husse

Golf4gti
27 mars · 15 Inlägg

husseman skrev:
Hmm, motorstyrdon låter inte orimligt..kollat kompen?

mvh/husse

bytt databoxen nu till en extra jag hade liggandes och felkoderna har inte kommit tillbaks än iaf men får se sen, startspärren går igång istället nu så får försöka fixa de på nått sätt. om man behöver programera om den eller om de går o fixa på annat sätt

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang