Opel combo startar ej! Styrenheten?!?!

Vendel97
27 mars · 14 Inlägg

Tjenare!

Har fått problem med min Opel combo -05 diesel som inte vill starta...

Motorn går runt men det startar inte, trodde först det var bränslepumpen men har tvingat ström på den och den funkar. men har Inge ström fram till pumpen samt att glödgningslampan aldrig tänds när jag slår på tändningen och det har den alltid gjort innan... alla säkringar ser bra ut och har bytt relä.

fick nu upp dessa felkoder:
U2105
B3040
B3059
U2108-000
U2116-000

verkar vara nånting med styrenheten eller någon startspärr?
vart ska man börja leta? att byta ut styrenheten är väll inte så bara?

hoppas nån är villig att försöka hjälpa till det skulle uppskattas, då denna bil används dagligen...

mvh William

Vettemannen >>>>>JÄNKEBILSIDIOT<<<<<
27 mars · 12 846 Inlägg

Vendel97 skrev:
Tjenare!

Har fått problem med min Opel combo -05 diesel som inte vill starta...

Motorn går runt men det startar inte, trodde först det var bränslepumpen men har tvingat ström på den och den funkar. men har Inge ström fram till pumpen samt att glödgningslampan aldrig tänds när jag slår på tändningen och det har den alltid gjort innan... alla säkringar ser bra ut och har bytt relä.

fick nu upp dessa felkoder:
U2105
B3040
B3059
U2108-000
U2116-000

verkar vara nånting med styrenheten eller någon startspärr?
vart ska man börja leta? att byta ut styrenheten är väll inte så bara?

hoppas nån är villig att försöka hjälpa till det skulle uppskattas, då denna bil används dagligen...

mvh William

Startar den inte när du "Tvingat ström" till pumpen?

/Benny

Jag har en paroll--Long live rock'n'roll!!!
Gillar stora motorer med vrid och kubik! Just Real Power------No Turbo Shit!!!
Jag säger som Rännhola Rockers:
Ni som kör européer, Ta era kärror med er och ställ dom där dom hör hemma, i cykelstället!!!
Chevrolet Corvette C4 "RÖDA FARAN" (1986)
Pontiac Trans Am GTA "PIZZARÄCERN" (1987)
Chevrolet Van G20 "CRUISAREN" (1988)
Vendel97
27 mars · 14 Inlägg

nej det gör den inte...

Vaxxa
8 april · 6 Inlägg

Hej Vendel97
Vet att vissa Opel modeller haft problem med anslutningarna till motorstyrdonet (Ecu).
Ta lös anslutningarna och titta hur det ser ut. Ser ibland ut som att det ligger silikon i kontakterna. Testa i så fall att blåsa rent ordentligt med tryckluft och testa om det funkar. 👍
Mvh Nicklas@vaxxa.se

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang