Fyrcylindrigt vitmotorbygge

Filiptherus
15 augusti · 5 Inlägg

https://www.youtube.com/watch?v=ieD5DSc … el=FEMEDIA
Tja! Såg denna video av FE Media nyss och blev lite nyfiken på att bygga en sådan motor som det talas om runt 30:40.

Det ska alltså vara en uppborrad 1.6 liters s40 motor med 2 liters veven, grövre stakar och kraftigare kolvar, sedan håller den för 600hk?
Låter nästan för bra för att vara sant, är det någon som kan mer om just det här och isf vet vilka beg kolvar och stakar (tänkte mig typ t5 grejer) som skulle passa. Finns adapterplatta till säg ZF lådor att köpa till dehär motorerna eller är det hemmasvetsat som gäller?

Senast redigerat av Filiptherus (15 augusti )

Utmarks-Loke
15 augusti · 5 159 Inlägg

Du får nog skynda dig om du vill bygga på en sån motor för de flesta gamla S40/V40 1,6 är nog bortskrotade nu, men en och annan finns förstås kvar. Köp på dig flera stycken om det är motorn du vill bygga på, så du har grejer när något går sönder.

Tror inte det finns någon adapterplatta men det finns folk som säljer omsvetsade lådor från bmw:s dieselmotorer, som är riktigt starka. Annars kan du ju ta en manuell låda från volvo 960 om du kan hitta en men de börjar väl bli sällsynta och de klarar nog inte 600hk

Lucif3r
15 augusti · 1 493 Inlägg

Adapterplattor finns, kl-racing säljer sånna bl.a... Men kostar ju apmycket och kräver ju fortfarande en hel del jobb för att det ska lira med kopplingen och så...

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang