Jag blir så satans sur... (familjeparkeringar)

Aerodynamik ...
26 januari 2008 · 7 120 Inlägg

Familjeparkering? Uh?

engolf
26 januari 2008 · 3 235 Inlägg

Phaetoon skrev:
Precis som kvistarn skrev innan har Linköpingsborna blivit sämre på att parkera, speciellt ute vid Tornby-området. Eller beror det på turister måntro?
Iaf så finns det familjeplatser även där (på vissa enstaka ställen).

Det finns ju en anledning till att det finns just sådana platser. En anledning är ju att barnen i familjebilarna inte ska slå upp dörrarna och sabba för andra bilister. En liknande anledning är ju att man som förälder ska kunna komma åt barnen i baksätet utan att behöva riskera att sabba någon annans bil. En annan anledning är att man ska slippa behöva gå så långt med barnvagn mm.

Jag förstår dom som är lata och parkerar på sådana platser ibland, om det inte finns några andra platser lediga. Men att parkera på handikapplatser? Då förstör man ju verkligen för någon annan. Dom med handikapptillstånd har ju inga alternativ. I vissa fall måste ju dom som drabbas åka hem igen, eller stå och vänta tills någon plats blir ledig. Hur kul är det?

Varför finns det inte breda p-platser för de med "jävligt dyra och fina bilar"?...
Familjeplatserna ska vara bredare för att vi andra inte ska få skador på dörrarna?!
Jag tycker att ansvaret för det ligger helt och hållet på bilföraren/föräldern. Har man inte kunnat uppfostra sina barn så att de inte kan kliva ur bilen utan att skada bilen intill, så hjälper nog inte en bredare plats...Förr eller senare hamnar man ändå tätt intill en annan bil med ungjävlar i bilen, och vad gör man då? Skiter man i konsekvenserna och låter ungen använda bilen intill som dörrstopp?!

Fy fan säger jag bara...
Kanske borde försäkringsbolag införa högre premie för småbarnsföräldrar? Det hade nog varit rimligt...

loudness
26 januari 2008 · 4 554 Inlägg

har man redan fått durruppsllag från någon som tänker som en 3åring så är de klart jag ställer mig på familjeparkeringe.. och de gör jag så fort de finns plats

Mortalis VW-nörd?
26 januari 2008 · 4 332 Inlägg

Erick skrev:
När jag besöker stormarknader och affärscentrum etc ställer jag mej längst bort och dubbelparkerar, i den mån att det finns många lediga platser så att ingen möjligtvis skulle kunna bli utan pga min parkering.
Är det tajt med platser ställer jag mej som vanligt och hoppas på det bästa. Har hänt att jag fotat regplåtar på bilarna brevid mej ifall att det är en skada när jag kommer tillbaka.

Har aldrig stått på en handikappplats därimot.

mvh
Erick

De kan ju ha hunnit åkt iväg å nya kommit o de också åkt, dvs två bilar använt samma plats innan du är tillbaka, kan bli svårt å gnälla på dom tongue

PG81
26 januari 2008 · 131 Inlägg

Har aldrig parkerat på HK, däremot någon gång på familj (har ju två barn trots allt). Men brukar för de mesta hålla där det absolut inte håller någon innan.. Men i 90% av gångerna står där en bil sidanom ändå när man kommer ut.. Jaja vad göra?

Hamilton
26 januari 2008 · 8 864 Inlägg

AirOne skrev:
....eller folk som är så lata så dom bara inte orkar gå från parkeringen 50 meter bort från sitt
hem och därför parkerar bilfan utanför dörren?
Posten ska tydligen komma ner i brevlådan, oavsett om det står en fet bil i vägen eller ej.

Ursäkta of topic men...var bara tvungen. Hatar alla som parkerar i vägen och bli inte förvånade
om ni en dag finner er bil repad eller nåt bara för att ni var lata!

Har samma problem här, vi har gratis boende och besöksparkering men inte fan används dom inte.
Det är 100m till parkeringen men i stället för att använda den så är det flera som parkerar inne på gården och kör sönder gräsmattorna i stället...

Fotograf på tierpidag.se
Mack Forum- och sitemoderator
26 januari 2008 · 26 155 Inlägg

civic skrev:
Brukar inte ta Familjerutorna, men handikapp händer ibland att ja tar.
Varför gå 200m när man kan gå 15? (ska ju ändå bara va borta 5-10 minuter) och dessutom finns de massa lediga. Fast de är ungefär 2/10 ggr jag gör de.

Det är de som parkerar PRECIS UTANFÖR ingången till vårat köpcentrum (där finns de inte ens en ruta att ställa sig i) och det brukar va sunkiga 240/740, dvs 18 åringar med nytaget körkort.

Fan tänk om man skulle gnälla över allt

Vad fan spelar det för roll helt plötsligt vad det är för bil som står felparkerad? En Ford Taunus kan lika gärna stå fel. En Toyota Hilux kan stå fel. Men vad spelar det för roll, när det är slöfocken till förare
som har ställt den där?
Och alla som kör 240/740 är inte, citerat; "18 åringar med nytagna körkort", slut på citat, bara för att det är poppulära som tidiga ungdomsbilar. Finns även gamla gubbar och kärringar som kör dem. Samma med nyare Mercedes E-klasser. Samma med BMW. Finns ungdomar som kör dem. Finns gamlingar som kör dem. Allt handlar om hur snälla föräldrarna är, eller hur tjock ens egen plånbok är.

Men jag säger som förut. Om folk kunde sluta vara så slappa och faktiskt parkera på en så kallad
"parkeringsplats", så skulle vi inte ha denna diskussion.
Helt otroligt vad slappa folk är egentligen. Här springer man i femtio trapphus om dagarna, varav
drygt fyrtio av dem är fyravånings. Man kånkar på reklam upp till axlarna under armen och post i näven. Döm av min förvåning när man varje dag ser folk åka från första våningen till...gissa vart?
ANDRA våningen!
Herregud.

Edit: ursäkta off topic..

Senast redigerat av AirOne (26 januari 2008)

Med ytterst vänliga hälsningar/Lars. Sitemoderator
--------------------------------------------------------------------------
Melissa: "But they're all following you?"
Rubber Duck: "No, they ain't. I'm just in front." - Convoy.
Mazda 323 1.4 "Emanuel" (1979)
Volvo V60 D4 AWD "Rymdskeppet" (2014)
Volvo 244 GLT "Good ol Bastard" (1983)
civic Naturally Aspiranted
26 januari 2008 · 543 Inlägg

AirOne:

Det är inte så svårt att veta vilka de är som parkerar där av Volvoägarna då det bor drygt 2000 människor här och det ÄR nyblivna körkortstagare. Tro fan inte bara att det är du som sliter, lyfter aluminium som väger upp till 80kg (paket och vissa stora delar) varje dag från 6-15, men det har inget med denna tråd att göra.

Orka gnälla över nån jävla parkeringsplats, det finns väl viktigare saker att diskutera

Triggrodamus Kör Lastbil
26 januari 2008 · 108 Inlägg

Jag måste skriva av mig lite här nu när jag har läst 5sidor av gnällande.

1. Familjeparkeringar ja vad är en familj en som är ensamstående de e familj där står ingenting om att de måste va barn i bilen eller nånting inte vad jag vet så varför kvida vill jag stå där då gör jag de och ja jag e en familj sen om jag e själv eller har n¨ågon med mig de kvittar.

2. Sen de här med att blockera för postlådor har jag fattat de här fel eller men ni skriver som att ingen ska stå framför en postlåda även om där e en trottoar imellan va fan e de för jävla bullshit postare ska inte köra på trottoaren anser jag i alla fall då ska fan alla få de inklusive jag som kör lastbil i stan och lämnar en massa får jag köra på en trottoar nej inte fan får jag de. De e bara att gå av bilen och lägga i posten sen de här med att ni har 6sekunder på er vem säger de ta den tid de tar lär er de för fan. Jag e 19 nu och har insett att stress inte leder någonvart så vem ska tvinga er att ta 6sek nej de får ta den tid det tar om de nu tar 30sek ja whatever posten kommer ut.

3. De här med lastzoner, handikappsplatser och sånt de e heligt och där ska man inte stå om man inte har rätt till de. Som en klyftig person skrev här om att folk ställer sig på lastzoner utan att dom får, de e böter och att dom ska ha en lastbil i sidan de ska dom ha. De var som en budbilschaffis sa till mig att de var en fet bmw som stod på en lastzon och satt och rökte och han bara ställde sig kloss intill så han inte kom ut eller nånting och sen slog han på jag vet att jag har gjort fel knappen(nödblinkersen) och sen gick han och dela ut paket de tog 30min och sen kom han tillbaks och mannen i bmwn var lagom lack och skrek och vrålade på honom men han pekade bara och sa far åt helvete och sen körde han.

De kvittar vilken bil man han man ska inte behöva få repor bucklor och sånt att någon så för fan ta de lugnt med era dörrjävlar när ni öppnar.

så tack för mig kom gärna med lite kritik eller beröm om min fina text haha mest kritik antar jag.

Ha de gytt alla parkerings marodörer haha

Volvo For Life
Volvo S80 (2005)
Mack Forum- och sitemoderator
26 januari 2008 · 26 155 Inlägg

Svar till Triggrodamus:

1. Familjeparkeringar - som jag inte tror finns här i Östersund? - förmodar jag är bredare parkeringsplatser såsom tidigare har skrivit, där det finns mer plats i rutan just för att dörrar inte ska smälla upp i andras sidor. Bra ide tycker jag, illa använt dock av befolkningen.

2. Om en brevlåda är djupt begravd inne i en häck intill trottoaren - med snuskig fantasi kan det där misstolkas ja - såsom dom flesta brevlådor är, har vi rätten att köra på trottoarerna för att nå fram. Vi är inte mer än människor, därav anledningen till varför vi inte har armar som är fyra meter långa.
6 sekunder har l e d n i n g e n "räknat" ut att vi ska klara det på, så där har du svaret på "vem" som har sagt det. Alternativet är att du helt sonika får hämta din post på ditt lokala sorteringsställe, men vilken normal kund vill göra det när det är så enklare att hämta det i sin brevlåda?
Skulle vi kliva ur för varje låda skulle posten bli sen. Blir posten sen - vilket den normalt sett ändå är nu för tiden jag vet - så gnäller kunderna. Men visst. Vill ni att ni ska få posten mitt i natten så okej för mig. Det är ni som betalar lönerna. Mer övertid, lika med mer pengar till mig och mina kollegor.

3. Rätt åt den jäveln.

Tack för ordet. Kom gärna med kritik.

Med ytterst vänliga hälsningar/Lars. Sitemoderator
--------------------------------------------------------------------------
Melissa: "But they're all following you?"
Rubber Duck: "No, they ain't. I'm just in front." - Convoy.
Volvo V60 D4 AWD "Rymdskeppet" (2014)
Mazda 323 1.4 "Emanuel" (1979)
Volvo 244 GLT "Good ol Bastard" (1983)
Triggrodamus Kör Lastbil
26 januari 2008 · 108 Inlägg

AirOne skrev:
Svar till Triggrodamus:

1. Familjeparkeringar - som jag inte tror finns här i Östersund? - förmodar jag är bredare parkeringsplatser såsom tidigare har skrivit, där det finns mer plats i rutan just för att dörrar inte ska smälla upp i andras sidor. Bra ide tycker jag, illa använt dock av befolkningen.

2. Om en brevlåda är djupt begravd inne i en häck intill trottoaren - med snuskig fantasi kan det där misstolkas ja - såsom dom flesta brevlådor är, har vi rätten att köra på trottoarerna för att nå fram. Vi är inte mer än människor, därav anledningen till varför vi inte har armar som är fyra meter långa.
6 sekunder har l e d n i n g e n "räknat" ut att vi ska klara det på, så där har du svaret på "vem" som har sagt det. Alternativet är att du helt sonika får hämta din post på ditt lokala sorteringsställe, men vilken normal kund vill göra det när det är så enklare att hämta det i sin brevlåda?
Skulle vi kliva ur för varje låda skulle posten bli sen. Blir posten sen - vilket den normalt sett ändå är nu för tiden jag vet - så gnäller kunderna. Men visst. Vill ni att ni ska få posten mitt i natten så okej för mig. Det är ni som betalar lönerna. Mer övertid, lika med mer pengar till mig och mina kollegor.

3. Rätt åt den jäveln.

Tack för ordet. Kom gärna med kritik.

Tjenare Airone
1. fattar inte vad du menar med de men ok.
2.Ja er ledning har sagt det men vem säger att ni måste stressa livet av er som ni antagligen måste göra om ni ska hinna detta på 6sekunder. Jag kör distrubutionsbil eller hur fan de nu stavas och där får de ta den tid de tar att få ner pallar och sånt och hinner man inte så hinner man inte då får de komma ut en annan dag svårare än så är det inte. Och e där inte plats för er  att köra på trottoaren som jag anser e fel så får man helt enkelt gå ut och sen hoppa in i bilen igen.bara för att ni inte kan köra ändå upp till brevlådan så betyder inte de att ni ska ta in posten till er "terminal" igen och så  man får köra och hämta den själv ni får gå ut då helt enkelt.  Och de verkar ju konstigt att ni klara de på 6sek och att ni godkänner det. hade aldrig jag gjort då¨får dom fixa fler helt enkelt och de här med övertid ja och ta de då de är ju kanon pengar.

Senast redigerat av Triggrodamus (26 januari 2008)

Volvo For Life
Volvo S80 (2005)
Fredrik.Gustavsson
26 januari 2008 · 2 123 Inlägg

Jag skiter också blanka fan i vart jag ställer mig, har aldrig sett en handikappad stå på en handikaps plats utom vissa undantag när det står handikappstaxibilar på dom. Ju närmare affären desto bättre för mig och då är det väl bättre och lära era ungar att inte smälla upp dörrarna på andras bilar.
Och jag skulle heller inte våga lämna mina barn till evilaudio roll

Mack Forum- och sitemoderator
26 januari 2008 · 26 155 Inlägg

Tjenare Airone
1. fattar inte vad du menar med de men ok.
2.Ja er ledning har sagt det men vem säger att ni måste stressa livet av er som ni antagligen måste göra om ni ska hinna detta på 6sekunder. Jag kör distrubutionsbil eller hur fan de nu stavas och där får de ta den tid de tar att få ner pallar och sånt och hinner man inte så hinner man inte då får de komma ut en annan dag svårare än så är det inte. Och e där inte plats för er  att köra på trottoaren som jag anser e fel så får man helt enkelt gå ut och sen hoppa in i bilen igen.bara för att ni inte kan köra ändå upp till brevlådan så betyder inte de att ni ska ta in posten till er "terminal" igen och så  man får köra och hämta den själv ni får gå ut då helt enkelt.  Och de verkar ju konstigt att ni klara de på 6sek och att ni godkänner det. hade aldrig jag gjort då¨får dom fixa fler helt enkelt och de här med övertid ja och ta de då de är ju kanon pengar.

1. Inte riktigt jag heller..
2. Har ingen aning om varför dom har räknat ut det. Samma med att dom säger att "det är uträknat att jag ska kunna ta alla hissar eller GÅ i trapporna och ändå hinna", men detta är omöjligt. Javisst, jag springer inte i trapporna men jag tar flera steg i taget och flåser mig fram som en annan bisonoxe.
Har heller ingen aning om hur nåt kan godkännas, men samtidigt kör inte alla med bil heller. Inom väldigt tätbebyggt område - tex inne i stan - så cyklar ju många, vilket hjälper en hel del i framkomligheten.
Då spelar det ju inte så stor roll om en fet bil står felparkerad eller ej.
Det jag som egen person stör mig på - tillsammans med kollegor jag ofta diskuterar ämnet med - är folk som tydligen är tvugna att stå alldeles intill brevlådan med sina puckat parkerade bilar, så man absolut inte kommer fram, oavsett bil eller cykel. Man ska tydligen  f l y g a  i dagens läge om man ska dela ut post..
För att återgå till ämnet. Specifikt menat så, är det tex inne i stan där brevbärarna cyklar så är det rätt lugnt om dom står ute på gatan. Då har kunderna förmodligen posten i dörrinkast eller postbox. Men när vi börjar prata om att man vill komma fram med postbilen och där står en idiotisk bil alldeles vid lådan.
Då lackar jag ur.

Med ytterst vänliga hälsningar/Lars. Sitemoderator
--------------------------------------------------------------------------
Melissa: "But they're all following you?"
Rubber Duck: "No, they ain't. I'm just in front." - Convoy.
Volvo V60 D4 AWD "Rymdskeppet" (2014)
Volvo 244 GLT "Good ol Bastard" (1983)
Mazda 323 1.4 "Emanuel" (1979)
Chrill27
26 januari 2008 · 553 Inlägg

hur svårt kan de va för en unge att inte smälla upp dörren i nån annans bil ? jag har då aldrig gjort det, och då har jag aldrig stått på en familjeparkering i hela mitt liv... vem bryr sig om en sketen familjeparkering när det bara är att lära ungarna och hålla koll på dem så går det hur bra som helst.

Handikap däremot är fruktansvärt respektlöst, då handlar de inte om vilja utan människor som är rörelseförhindrade.

om jag var post eller tidningsbud och någon stod framför sin postlåda skulle de få tidningen på bilen.. har jag ett distrikt som består av typ 40 hyreshus och kanske 100-talet hus, som har postlådan vid deras infart skulle jag fan inte hoppa ur bilen så fort de står en bil ivägen... särskillt inte när man jobbar sex nätter i veckan som tidningsbuden gör. och självklart ska de köra på trottoaren, skulle de behöva springa ur bilen för varje hus skulle de nog inte va så många som fick sina dagstidningar och sin post.

MrTurbo Better than God \o/
26 januari 2008 · 1 882 Inlägg

Egoismen i dagens samhälle sprider sig ser jag. Men nåja, ni kanske själva skaffar familj något år så står ni själva där och ser hur småkillar som tror de är coola parkerar på familjeparkeringen så ni får tränga er in på de mindre platserna och lasta ur barn medans ni försöker rädda bilarna runt er. Den dagen KANSKE ni fattar...

Beware the lollipop of normality. Lick it once, and you suck forever.
"Ungdomar borde förbjudas, de för bara ett jävla liv..." :-)
Saab 9-3X "BlackPanter" (2010)
Saab 900 2,3i "Cabben" (1997)
Saab 900 S "40-årskrisen" (1991)
MrTurbo Better than God \o/
26 januari 2008 · 1 882 Inlägg

Chrill27 skrev:
hur svårt kan de va för en unge att inte smälla upp dörren i nån annans bil ? jag har då aldrig gjort det, och då har jag aldrig stått på en familjeparkering i hela mitt liv...

Är du 3 år gammal? Gratulerar du skriver väldans bra för din låga ålder...

Beware the lollipop of normality. Lick it once, and you suck forever.
"Ungdomar borde förbjudas, de för bara ett jävla liv..." :-)
Ford Mustang HT "30årskrisen" (1967)
Saab 900 2,3i "Cabben" (1997)
Saab 900 S "40-årskrisen" (1991)
MrTurbo Better than God \o/
26 januari 2008 · 1 882 Inlägg

Fredrik.Gustavsson skrev:
Jag skiter också blanka fan i vart jag ställer mig, har aldrig sett en handikappad stå på en handikaps plats utom vissa undantag när det står handikappstaxibilar på dom. Ju närmare affären desto bättre för mig och då är det väl bättre och lära era ungar att inte smälla upp dörrarna på andras bilar.

Som sagt, du blir nog gammal nog att förstå du med. Begär inte att ni utan barn skall ägna någon annan än er själva en tanke...  Eftersom ni fortfarande tänker som barn..  JAG tycker det JAG vill det JAG har rätt ... tongue

Senast redigerat av MrTurbo (26 januari 2008)

Beware the lollipop of normality. Lick it once, and you suck forever.
"Ungdomar borde förbjudas, de för bara ett jävla liv..." :-)
Chrill27
26 januari 2008 · 553 Inlägg

MrTurbo skrev:

Chrill27 skrev:
hur svårt kan de va för en unge att inte smälla upp dörren i nån annans bil ? jag har då aldrig gjort det, och då har jag aldrig stått på en familjeparkering i hela mitt liv...

Är du 3 år gammal? Gratulerar du skriver väldans bra för din låga ålder...

haha spydig kommentar från någon som inte räknat ut att jag har varit både två, tre och fem år gammal wink

MrTurbo Better than God \o/
26 januari 2008 · 1 882 Inlägg

Chrill27 skrev:

MrTurbo skrev:

Chrill27 skrev:
hur svårt kan de va för en unge att inte smälla upp dörren i nån annans bil ? jag har då aldrig gjort det, och då har jag aldrig stått på en familjeparkering i hela mitt liv...

Är du 3 år gammal? Gratulerar du skriver väldans bra för din låga ålder...

haha spydig kommentar från någon som inte räknat ut att jag har varit både två, tre och fem år gammal wink

Och eftersom det är så nyss kommer du ihåg allt du gjort i den åldern?  roll

Beware the lollipop of normality. Lick it once, and you suck forever.
"Ungdomar borde förbjudas, de för bara ett jävla liv..." :-)
MrTurbo Better than God \o/
26 januari 2008 · 1 882 Inlägg

Om jag tar någons privata parkering för att jag tycker den är närmare min ytterdörr är det också okej alltså? 

Den rutan är inte avsedd för mig men jag gillar den å då tar jag den....  Helt okej...

Beware the lollipop of normality. Lick it once, and you suck forever.
"Ungdomar borde förbjudas, de för bara ett jävla liv..." :-)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang