Inför Blackrace i Kalmar 7 juni

Eliza Tro inte allt du hör om mig, sanningen är värre.
26 maj 2008 · 991 Inlägg

Dags för säsongspremiär, Kalmar StreetRacers arrangerar Blackrace på Franska vägen i Kalmar.

Vad?
Blackrace är ett lagligt evenemang på en sträcka av 201 meter, som KSR anordnar med stöd av bland annat Kalmar kommun, Vägverket och Polisen. Blackrace i Kalmar arrangerades första gången i september 2005 och blev genast en stor succé med rekord för såväl deltagarantal som besökare för årets landsvida Blackrace-evenemang. Succen har därefter bara växt sig större och med ett deltagarantal på uppemot 80 startande bilar och flera tusen besökare så har nivån för 2008 satts. För den sakens skull brukar det inte vara ont om körtillfällen, Niklas med den röda M3:an är en av våra flitigare körande som hann med 10 repor på ett par timmar under Blackracet den 12 maj 2007.

När?
Lördag 7 juni 2008
Besiktning öppnar klockan 17.00 men hålls givetvis öppen hela kvällen!
Körningar pågår mellan ungefär klockan 18.00-22.00

Var?
Franska vägen ligger i Berga Industriområde i norra Kalmar, samma väg som Bilprovningen ligger på.

Såhär hittar du till Franska vägen:
från E22:
Sväng av vid den nya "Ikea-avfarten". Det är den första avfarten när du passerat IKEA-byggnaden om du kommer söderifrån. Kommer du norrifrån så svänger du av innan IKEA-byggnaden. Följ skyltning mot Berga Industriområde och fortsätt längs Tyska vägen. På vänster sida mittemot JET-macken ligger Franska vägen.

från Norra vägen:
Sväng av till Tyska vägen vid trafikljusen utanför Smålands Motorcentrum. Franska vägen ligger på höger sida mittemot JET-macken.

Hur?
Kostnaden är 200 kronor per startande. Denna avgift täcker tillstånd för blackrace, utrustningen för tidtagning, försäkring för de körande mm.
Krav på heltäckande klädsel, handskar & hjälm (de flesta typer godkända), skor som inte lätt lossar från fötterna samt givetvis körkort.

Besikningsblanketter kommer finnas men vill du vara med och snabba upp hanteringen kan du skriva ut blanketten och fylla i allt utom gråa fält på förhand. Länk till blanketten: http://www.blackrace.nu/filer/Anm%E4lan … ckrace.pdf


För Vidare info, regler med mera gå in på www.ksr.se

MVH

Eliza Persson
Evenemangsansvarig Kalmar Street Racers

Senast redigerat av Eliza (26 maj 2008)

Varför följa strömmen när de bränner mer kalorier att simma motströms?
www.mondoblog.se/misscarbon
Dodge Magnum SRT8 "Supercharged.se" (2006)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang