Rekommenderad kabelarea till mitt steg

makk33
8 oktober 2008 · 90 Inlägg

Sharky du verkar veta rätt mycket wink men ärligt talat så förstår ja inte så mycket =P
måste bara få lite hjälp med detta =P men som sagt 80a säkring på pluskabeln till steget det är att rekomendera ? istället för min säkring på 60?

Sharky
8 oktober 2008 · 10 287 Inlägg

Ditt steg har inbygga säkringar på 2x20 = totalt 40A. Du kommer inte att få någon skillnad mellan 60A eller 80A, det spelar med andra ord ingen roll.

/Göran

I have nothing but confidence in you. And very little of that.
(Groucho Marx).
Åker numera Audi A6 -08 4.2FSI
makk33
8 oktober 2008 · 90 Inlägg

okej tack så mycket smile då blir det bara att köpa 5m plus & 1 m minus smile behöver inte lägga ut så mycket mer med andra ord smile tack än en gång smile

Drönirettab
8 oktober 2008 · 21 761 Inlägg

AndreasXPS skrev:
Men vad är då skillnaden med att ha en större säkring på pluskabeln än vad stegets rekommenderad säkring ska vara (steg utan innbyggd säkring).
Vad går sönder först samt sist ifall man har det så, likaså vad händer då om man har en säkring under den rekommenderande?

Går säkringen hela tiden då med andra ord?

När det gäller steg utan egen säkring så är förstås risken stor att steget går sönder (vid tex kortslutning eller överbelastning) om säkringen framme vid batteriet är större än rekommenderat, därför är det extra viktigt att följa manualens rekommendationer vid såna tillfällen.

Har man mindre säkring än rekommenderat så kan naturligtvis säkringen gå sönder lättare ifall man spelar högt med låg impedans, men här beror det alltså på hur mycket man utnyttjar steget och vilken impedans som steget belastas med.

För att undvika eventuella spänningsförluster så bör man som sagt ändå försöka använda så stor säkring vid batteriet som är tillåten för just det steget eller den kabeln. smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang