Söker tips av erfaret folk gällande rekord av bil UTVÄNDIGT / medel m.m

Subarumanne
4 februari 2015 · 1 Inlägg

Hej!

Det är nu så att jag handlar väldigt mkt med bilar av alla olika modeller och färger vilket också är anledningen till den här posten. Jag försöker veckovis ligga på en 5 bilar som skall göras färdiga inför försäljning och vill ju på samtliga av dessa bilar alltid avsluta med en rubbing / Polering för att få fram färgen samt få bilen och se betydligt mkt fräschare ut. Årsmodellerna är normalt -03 och uppåt och har normalt smårepor ( ifrån maskintvättar m,m )

Jag har använt mig utav lahega hard cut som jag kört till start för att sedan byta o avsluta med lahega finish cut.

Jag undrar nu ifall de finns något lättarbetat medel som fungerar på samma sätt, något ja kör fört för att få fram färg o bearbeta reporna och något jag byter o kör andra varvet för att fina till allt. 2 huvad maskin avslutas normalt was med för att få bort tex rosor ( heter de hologram egentligen ) ?

Jag söker alltså medel till billiga priser. Som gärna är lättarbetat och går köra i 2 enkla steg för att sedan få bilen färdig. Vad rekommenderar ni? Bilarna skall alltså göras finare än vad dem är vid inköp, skall få fram färg och få intresserad kund att se mer av bilens skönhet smile

Finns det inget medel som man kan köra i ett stegs program ? Alltså endast ett medel som tager bort repor plus får lacken o se Fräsh ut?

Vad för trissor? Några prisvärda o rekommenderade maskiner beg/nya?

Mvh

Senast redigerat av Subarumanne (4 februari 2015)

Dannekkk
6 februari 2015 · 322 Inlägg

det finns ju såkallade enstegsprodukter men oftast är det en mild polish som lämnar vax efter sig, ska du ha ett rent polermedel som tar hyffsat med repor men ändå lämnar en snygg yta utan hologram så kan Menzerna PF2400 passa, på hårda lacker kommer den inte plocka allting och på mjuka kan den lämna lite små microrepor.. vill du bara höja glansen men ändå få bort lite så kan du kolla på Meguiar´s M205, den avslutar riktigt blank men kan ändå reducera tvättreporna, isåfall kan du köra den med en Medium hård skumtrissa av ett bra fabrikat samt alltid se till att trissan är ren (du får lera innan), annars drar du runt skit som i sin tur skapar små microrepor smile

AX3L
6 februari 2015 · 398 Inlägg

Egentligen är väl det du söker ett sk bilhandlarvax. Dvs ett vax som ger maximal lyster och fyllnad, men max håller ett par veckor. Kombinera med en vanlig cleaner så tror jag du har den mest lönsamma kombon.

Jockk3
9 februari 2015 · 1 426 Inlägg

kör med sonax polish i plåtburk och sonax vax
finns på okq8 och köpa och fungerar alldeles utmärkt för att snygga till lacken

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang