Motortvätta mazda -06 2.0

ChrisO
16 juli 2015 · 447 Inlägg

tjenare.

har precis köpt en mazda 3 2.0 -06 igår. motorrummet MÅSTE verkligen göras rent då det är väldigt skitigt. hur känsligt är de om man tar en vattenslang och avfettning och sköljer rent? ska man försöka blåsa tort med tryckluft efter man är färdig innan man startar? motorn kommer självklart vara kall innan. man kan ju om inte annat täcka generator och säkringsboxen iaf om de skulle vara så. vet inte hur det är där tändspolarna är? hur ska man få rent de annars utan vattenslang?

Senast redigerat av ChrisO (16 juli 2015)

Bike
16 juli 2015 ·

Det går fint så länge du aktar el biten men det verkar du ha bra koll på.

Jag brukar göra så här
duscha på avfettning ta en pensel och pensla runt över allt så man hjälper fett och smuts att lossa sedan spola av allt, och sedan starta motorn strax där efter.

vibrationerna och värmen hjälper till att stöta bort vattnet.

Bästa man kan göra om man vill undvika vatten är att borsta kåpor och delar med en hyfsad mjuk borste,  Jag använder gammal klädborste. så får man bort mycket löst som sand och annat som ryker upp. Som inte kräver medel eller vatten för att bli rent.

ChrisO
17 juli 2015 · 447 Inlägg

Ok. För hade även gärna spolat rent under motorkåpan. Där tändspolarna och det är. Vågar man de? Om man gör de väldigt försiktigt?

Bike
17 juli 2015 ·

Om du använder en mjuk stråle  som inte har så högt tryck så ska det inte vara någon fara.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang