Angående: GRC @ Ring Knutstorp 2015

Denna evenemangstråd är inte knuten till något evenemang i kalendern ännu.
Skapa nytt evenemang

FEEDME Gentlemen Racing Club
6 april 2015 · 155 Inlägg
#1

Gentlemen Racing Club har arrangerat track days på Ring Knutstorp sedan 2005. I år kommer vi att köra tre event på den skånska banan:

Fredag 150410 - INFO
Torsdag 150730 - INFO
Fredag 151002 - INFO

Mer information samt anmälan hittar du på länkarna ovan!

Som vanligt erbjuder vi Open Pitlane, för att alla ska få köra så mycket som man vill.

För att alla ska få lära känna banan i sitt eget tempo har vi två grupper som alternerar i 30-minuters pass på förmiddagen. De jättesnabba bilarna i en grupp. Och de som inte har lika bråttom i en annan grupp. Efter lunch, då alla har kört av sig och det alltid blir lite lugnare med färre bilar på banan, kör vi Open Pitlane för samtliga bilar utan gruppindelning.

Säkerhetsnivån är hög. Förutom att vi har tre bemannade flaggposteringar med varningsflaggor och brandsläckare, har vi även en bemannad säkerhetsbil på plats som står standby i händelse av att en olycka skulle inträffa.

GRC har tecknat en arrangörsförsäkring via SMA. Som förare har du även (frivillig) möjlighet att teckna en dagslicens för endast 150 kr som täcker eventuella personskador om olyckan skulle vara framme. Alternativt kan du betala 350 kr för att få försäkringsskydd för hela året på alla banträffar som arrangeras i samarbete med SMA. Mer information hittar du på SMA’s hemsida.
Dagslicenser tecknar och betalar du direkt till oss när du checkar in på bandagen. Om du vill teckna årslicens så gör du det direkt på SMA’s hemsida i förväg och tar med dig licensen till banmötet.

Vi bjuder på lunch mitt på dagen. Det finns även möjlighet att köpa till fika i restaurangen, som har banutsikt!

Vi kommer även att erbjuda tips och hjälp från erfarna instruktörer, för den som önskar förbättra sin körning ytterligare.

Dagen kommer även att dokumenteras av en professionell fotograf.

Alla är välkomna oavsett vad man kör för bil och oavsett om man är nybörjare eller professionell racingförare. Du behöver inget medlemskap heller. Man betalar bara för de event som man vill köra på.

Bullerkraven skärps för varje år som går. 95 dB är högsta tillåtna bullernivå mätt vid förbifart. Kontakta Erik om du har en bil som bullrar mer eller om du är osäker på vad som gäller och hur bullermätningarna går till.

Schemat för dagen ser ut så här:
08.15 Ankomst till banan och registrering
08.45 Obligatoriskt förarmöte för alla som ska deltaga
09.00 Banan öppnas med "lugna passet" för grupp 1 - gulflagg och max ca 80 km/h
09.30 Open Pitlane för grupp 2
10.00 Open Pitlane för grupp 1
10.30 Open Pitlane för grupp 2
11.00 Open Pitlane för grupp 1
11.30 Open Pitlane för grupp 2
12.00 Open Pitlane för alla (om det inte har blivit några förseningar)
12.30 Lunchpaus
13.00 Open Pitlane för alla
16.00 Banan stängs och dagen avslutas


Läs mer om övriga villkor och regler på GRC's klubbhemsida på AutoLife.

OBS! Vi kör även om det regnar!

Priset är 2500 SEK (alt. 2200 DKK) inkl. moms. Är ni flera personer som delar bil tillkommer 500 SEK (=400 DKK) per extra förare.
OBS! För att få detta pris krävs att betalningen är GRC tillhanda senast en vecka innan eventet. Vid senare betalning gäller kontantpris enligt nedan.

I mån av lediga platser kan du även betala på plats med kort eller kontanter. OBS! att priset då är 2800 SEK (alt. 2500 DKK).
OBS! Detta kontantpris gäller även dem som betalar till BankGiro senare än en vecka innan eventet.

Vi tar in max 55 bilar per dag, vilket gör att det blir gott om plats på banan utan trängsel.

Välkommen!

Mer information hittar du på GRC's hemsida. Vi finns även på Facebook!

http://www.autolife.se/_Pages/41280/Image498x138.jpg

FEEDME Gentlemen Racing Club
7 april 2015 · 155 Inlägg
#2

Liksom förra året erbjuder vi även möjligheten att köra halvdag på Ring Knutstorp. Kostnaden är 1500 SEK och du kan välja mellan att köra förmiddagspasset med gruppindelning kl. 09 - 12.30 eller eftermiddagspasset utan gruppindelning kl. 13 - 16. Skriv en notering när du anmäler dig om du vill köra halvdag och i så fall om du vill köra förmiddag eller eftermiddag.

P.S. Väderprognosen ser väldigt bra ut inför fredagens premiärkörning!

FEEDME Gentlemen Racing Club
23 juli 2015 · 155 Inlägg
#3

Snart är det dags för årets sommarkörning på Knutan. Vi har fortfarande platser kvar till körningen nu på torsdag den 30 juli (heldag eller halvdag) - så Välkommen!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang