Glapp i abs styrenhet Saab 9:3-99?

Ulf35
2 december 2017 · 4 Inlägg

ABS+brake lampor lyser, men bara ibland och släcks efter någon tids körning- 100 m eller 4 km. Hastighetsmätaren är då inledningsvis ur funktion men återkommer sedan. Indikationerna uppträder inte vid start på morgonen och under färden men ställer jag ifrån den kortvarig så lyser lamporna och ingen hastighetsangivelse finns - ett tag. Problemen uppstod efter däcksbyte i oktober. Hade olika däck fram och bak. Har haft felsökning på verkstad. Ingen felkod. Bytt till nya vinterdäck. Problemen kvar. Går "datorminnet" att återställa? Eller behöver jag skaffa en ny styrenhet? Begagnat för 1000-2000:-  Kann man byta själv och återställer systemet sig själv då? Många frågor- tacksam för svar. Ulf.

Znixer
2 december 2017 · 145 Inlägg

Var felsökningen på en auktoriserad saab (fd. saab) verkstad? Nästan bara fd. Saab återförsäljare som har TechII diagnosverktyget som man  behöver använda för att lösa detta om det är problem med styrdon. Väldigt få "allätar" verkstäder som har TechII och en vanlig universalfelkodsläsare kommer man inte långt på när det gäller saab.

Skulle försöka få den felsökt med TechII och alternativt ta bort och lägga till ABS-modulen på nytt.

Senast redigerat av Znixer (2 december 2017)

Ulf35
2 december 2017 · 4 Inlägg

Min "gamla" f.d. Saab- verkstad blev "Mekonomen" och lades ner i somras så nu blev det "Min bil" istället.(Autoexperten). Ingen aning om dom har Tech 2. Skall höra med dom. Tack för tipset.

Ulf35
4 december 2017 · 4 Inlägg

Jag bytte som nämnt till 4 nya däck för en vecka sedan och har kört sparsamt sedan dess- kanske 20 mil totalt och nu verkar övervakningsdatorn "glömt bort" problemet och slutat varna de senaste 4 körningarna. ABSen tycks alltså vara känslig för avvikelser i diametern över en viss nivå. Olika däck slits ju också olika. Hoppas att det håller i sig nu-peppar,peppar. Från verkstaden har jag dock inte fått svar än. (Tech2).

Ulf35
20 mars 2018 · 4 Inlägg

ABS+brake lyser- ibland. Har varit en följetong sedan dec.17. Nu har styrdonet varit hos Bosch i Tyskland. Jordningsfel i kretskort. 2000:- + frakt. Bilen och jag glada igen. Alternativet var skrotning.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang