Audi A4 2.0tdi 2011: Vad är fel?? Spännrulle knackar ?

Jkk
17 januari · 21 Inlägg
#1

Spännrulle knackar/vibrerar på tomgång & bilen låter som en traktor.

Spännrullarna är bytta och nya, generator frihjul remskiva är bytt. Remmen är ny (1580).

Känns som att remmen är för lång. Men tydligen skall remmen vara 1580.

Bilen är en Audi A4 2.0tdi 2011...

Nån som kan komma med ett hjälpande svar?? cool

Senast redigerat av Hybrid_ (2 februari )

Muckluck
17 januari · 248 Inlägg
#2

Säker på att det är spännrulle som låter?
Så att det inte är svänghjulet som håller på att ge upp?

Jkk
18 januari · 21 Inlägg
#3

Har en film där man ser tydligt. Men kan ej ladda upp den här....

Djo
18 januari · 10 021 Inlägg
#5

Är det rätt spänn rulle sitter den rätt om så är det nå fel på den sådär mycket ska den inte studsa å slå iallafall.

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=272072
Projekt tråden om pv 444an med luftfjädring förgasar turbo och plåt breddning mm mm kolla in om ni vill :D
Jkk
18 januari · 21 Inlägg
#6

Djo skrev:
Är det rätt spänn rulle sitter den rätt om så är det nå fel på den sådär mycket ska den inte studsa å slå iallafall.

Vi har bytt spännrulle 2 gånger och det har inte blivit någon skillnad...

Djo
18 januari · 10 021 Inlägg
#7

Jkk skrev:

Djo skrev:
Är det rätt spänn rulle sitter den rätt om så är det nå fel på den sådär mycket ska den inte studsa å slå iallafall.

Vi har bytt spännrulle 2 gånger och det har inte blivit någon skillnad...

Något måste vara fel verkligen säker på att den sitter rätt ?

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=272072
Projekt tråden om pv 444an med luftfjädring förgasar turbo och plåt breddning mm mm kolla in om ni vill :D
Jkk
18 januari · 21 Inlägg
#8

Det är en mekaniker som monterat så nog sitter den rätt. Original spännrullen studsade också innan vi bytte första gången. Går den ens att montera fel?

Muckluck
18 januari · 248 Inlägg
#9

https://m.youtube.com/watch?v=jopf28cVQYI

Verkar finnas många orsaker till problemet!

En bekant hade samma problem som du och i det fallet så var det svänghjulet som var boven!
Men som sagt verkar finnas många orsaker!

Djo
19 januari · 10 021 Inlägg
#10

Jkk skrev:
Det är en mekaniker som monterat så nog sitter den rätt. Original spännrullen studsade också innan vi bytte första gången. Går den ens att montera fel?

Knepigt knepigt

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=272072
Projekt tråden om pv 444an med luftfjädring förgasar turbo och plåt breddning mm mm kolla in om ni vill :D
Meaganeowner
19 januari · 1 857 Inlägg
#11

Inte svänghjulet väl? Det sitter ju i andra änden på motorn.
Snarare remskivan på veven. Den som driver remmen.

På min Renault kan man inte lossa den utan vidare, för t ex kontroll! Centrumbulten  låser där både remskivan och drevet till kamremmen, utan kil. Nollningen av motorn går åt pipan, om inte drevet till kamremmen är låst med t ex kil, till veven.
Då ändras drivningen till kamremmen!

Hur det är på din Audi vet jag inte.

Är stora skruven i remskivan ordentligt dragen. Ska väl momentdras...

Sitter väl en gummidämpare i centrum på remskivan. Tydligen har det hänt att dessa gått sönder. Liknande har varit uppe på forumet tidigare:

"Problem med multiremsbyte, gick sönder på en gång. Skoda felicia pickup 1.9d"

Men det kan aldrig vara fel att lossa remmen och undersöka remskivan. Bänd o bryt. Ska inte röra sig.

Ser även på videon att remmen flyttar sig i sided! Alltså måste något ändra sig.

Jag tror stark på det jag skrev ovan.

.

Senast redigerat av Meaganeowner (19 januari )

Muckluck
19 januari · 248 Inlägg
#12

När dubbelmasse. Svänghjulet går sönder kan det bli som på filmen, även om det sitter på andra sidan motorn!

Jkk
19 januari · 21 Inlägg
#13

Remskivan för veven är inte bytt.... Får ta och kika på det.
Svänghjulet är inte heller bytt.

På filmen är bilen kall och då knackar och studsar spännrullen som värst. När bilen är varm så knackar den inte lika mycket.

Jkk
2 februari · 21 Inlägg
#14

Nu är även remskivan för veven bytt. Fortfarande samma problem. När bilen har stått i varm garage knackar den inte mycket.... Men när den är kall så då slår den mycket....

Kan tillägga att det även finns en felkod för "luftfilter bypass ventil".... Vad nu det ska ha med detta att göra.

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang