Volvo V70 -01, Startar inte/startspärr

gerryanders
6 februari · 1 Inlägg
#1

Började för ett par dagar sedan med att bilen inte ville starta. Fick lov att låta den stå 8 timmar i -20 grader och kom tillbaka för att upptäcka att nu startade den helt plötsligt.
Nästa dag startar den igen men när jag slutar jobbet så går den inte igång. Då står det även något om startspärr/försök igen. Jag tar med mig den andra nyckeln som inte har någon "automatöppnare/dosa" och då startar bilen. När jag sen ska starta den igen senare på dagen så går det inte ens att vrida om nyckeln /rattlåset. Provar med bägge nycklarna men inget funkar. Helt låst är det.

Vad tror experterna att detta kan vara och vem bör man vända sig till för en lösning? Tror att batteriet är ca. 2-3 år gammalt kan jag tillägga.

//A

Senast redigerat av gerryanders (6 februari )

Snurriis
6 februari · 460 Inlägg
#2

Batteriet i dosan?

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
6 februari · 11 706 Inlägg
#3

Snurriis skrev:
Batteriet i dosan?

TS hade ju provat nyckeln utan dosa i.
Frågan är hur många volt batteriet i bilen håller?

I entusiastkretsar finns en jargong som går ut på att ”det bästa med ESP är att skiten går att stänga av”. Ofta från samma personer som kör med de snävaste marginalerna och har den minsta körrutinen, med andra ord just det klientel som har mest att vinna på ESP. Dom som smäller.
zleepy Trucker
6 februari · 1 153 Inlägg
#4

glapp i tändningslåset? prova tryck in nyckeln mot tändningslåset, chippet i nyckeln kanske inte får kontakt och därmed så funkar det inte?

min V70-01 beter sig lite sådär ibland, ibland är det inga problem men ibland går det inte att vrida nyckeln alls, drar ut den, vänder på den och provar igen, ibland funkar det på första ibland får jag vända tillbaka den igen och då funkar det, störande är det men antar tändningslåset är lite "trött" efter 31k och 18år...


om rattlåset har gått i, så får du vrida på ratten medans du försöker vrida om nyckeln...

Nothing but
Rock 'n' Roll :)
Snurriis
6 februari · 460 Inlägg
#5

Hybrid_ skrev:

Snurriis skrev:
Batteriet i dosan?

TS hade ju provat nyckeln utan dosa i.
Frågan är hur många volt batteriet i bilen håller?

Tänkte på om startspärren går i på något sätt om batteriet skulle vara dåligt men som skrivs också hur mår bilens batteri?

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang