Elproblem släpkärra. Lampor

2 Inlägg
Skrivet 10 februari · Inlägg av trådskaparen #1

För mindre än en minut sedan.#1298377
Hej. Vet inte om det här ämnet hör hemma här men jag testar. Det är så här att jag har problem med lamporna på släpvagnen. Det började med att jag skulle ta hem släpvagnen och byta lyktor för att ena glaset hade gått sönder. Innan så fungerade alla lampor problemfritt. Gamla och dom nya baklyktorna skiljer sig lite åt.
Gamla lykta: jord stift, blinkers Stift (p21w) , bromsljus stift(p21w) , och baklyse och sidomarkeringar stift(som går på samma, liten lampa)

Nya lyktorna: jord stift, blinkers stift(p21w) , bromsljus/bakljus/sidormarkeringar stift(p21 med dubbla trådar)

Men får inte det att fungera, nu när jag kopplar in på bilen så fungerar bara baklyse och blinkers på den bilen som det fungerade allt på dagen innan, och provar jag på den andra bilen så fungerar bromsljus, blinkers. Och ja kulan är påkopplad.

Mvh jonke

Redigerade din rubrik lite.
Mvh mod

Lastbilsmekaniker · 3 381 Inlägg
Skrivet 11 februari #2

Lättast är nog att testa varje krets för sig i kontakten fram med ett batteri löst, funkar allt på dom stiftena det skall vara på så kan det hänt något i bilen

2 Inlägg
Skrivet 11 februari · Inlägg av trådskaparen #3

volvoqq skrev:
Lättast är nog att testa varje krets för sig i kontakten fram med ett batteri löst, funkar allt på dom stiftena det skall vara på så kan det hänt något i bilen

Allt annat är ju som orört, det är ju bara baklyktorna jag har bytt och som skiljer sig lite åt. På gamla lykta är ju bakljus och sidomarkeringerna på en egen lampa och bromsljus är separat.

På de nya lyktorna så är ju dom ihopkopplad på en och samma lampa fast det är en 2trådig lampa.

5 698 Inlägg
Skrivet 11 februari #4

bara å mäta å se var dem ska,, skitenkelt,, lagade lampor på en gammal båttrailer i mörker en gång, inget fungerade när vi skulle koppla upp den,, men med lite mix så fick jag alla hela lampor att lysa

9 891 Inlägg
Skrivet 11 februari #5

Rota tag i ett kopplingsschema och koppla det som det "ska" vara kopplat på kontakten. Så vet du ju att åtminstone släpet är "rätt och riktigt".

De som säger att lycka inte kan köpas för pengar...har aldrig ägt en Audi
Shit! -What? Rollers. -No? Yep. -Shit!

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll

Senast i forumet

Diskussionsforum


Projekt


Evenemang