"ESP error check manual" Audi A6 2.4L V6 2005

zastava007
14 mars · 4 Inlägg
#1

Helt plötsligt börjar ESP lampan att lysa gult under färd. Sedan kommer "ESP error check manual" varningen. Sedan även "Electrical Parking brake error" i panelen. Både ESP och Parkeringsbromsen funkar fint vad jag kan se/känna. Men pipandet gör ju en tokig. Dessutom tänkte jag sälja bilen lär väl inte finnas någon köpare om den ska hålla på såhär... Det pep av och till varningar för att sedan försvinna efter jag kört en kvart. Sedan kom det tillbaka nu när jag åkte för att parkera bilen.


Kan jag göra något för att få bort detta problem? Kan problemet bero på att jag bytte till högre profil på däcken i början av vintern? det skulle vara 65 men tror att jag fick 70.


/amatören

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
14 mars · 11 826 Inlägg
#2

Bytte du alla 4 däck? Helt nya?

I entusiastkretsar finns en jargong som går ut på att ”det bästa med ESP är att skiten går att stänga av”. Ofta från samma personer som kör med de snävaste marginalerna och har den minsta körrutinen, med andra ord just det klientel som har mest att vinna på ESP. Dom som smäller.
zastava007
14 mars · 4 Inlägg
#3

Hybrid_ skrev:
Bytte du alla 4 däck? Helt nya?

ja alla fyra byttes men gamla som satan betala 1000 för alla 4 och då hade jag snygga sommarfälgar själv då som dem regummerade dem på. (köpte alltså bara själva vintergummit)

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang