Golf IV läckage passagerarsida fram

Minielk
25 maj 2019 · 11 Inlägg
#1

Till mitt förtret har jag på min Golf IV variant 2002 upptäckt att jag får in vatten på passagerarsidans golv, höger fram. Tänkte först att det var via dörren men sedan slutade värmefläktmotståndet att fungera och när jag efter det lyfte på skumgummit under kupefläktmotorn så rann det vatten därifrån. Så uppenbarligen kommer vattnet någonstans från fläkt/ventilation, AC eller genom torpedväggen till handskfack? Hur kan jag gå vidare i felsökning? Har rensat "diket" vid kupefiltret från löv och skit. Hört att det kan vara AC-dränering som är igensatt. Var sitter den och hur kommer jag åt?

Det verkar dock bara komma in vatten när det regnar, inte när bara AC går för fulla muggar. Finns det andra dräneringsslangar som kan vara igensatta?

Det blir rätt mycket vatten en regnig dag, så pass att det går att plaska gött...

Mycket tacksam för svar och engagemang!

Mvh
Emil

Niknar
25 maj 2019 · 158 Inlägg
#2

Kan detta vara till hjälp?
https://youtu.be/gFCXrumENVg

--------------------------------------------------------------------------------
Att jobba på egen hand - gör ont!
Minielk
27 maj 2019 · 11 Inlägg
#3

Niknar skrev:
Kan detta vara till hjälp?
https://youtu.be/gFCXrumENVg

Mycket bra tips. Satte dit ny tätning mellan hållare för kupefiltret och kaross men dock hjälpte det inte..

Det är som om vattnet kommer in mellan filtret och filterhållaren. Själva filtret blir plaskvått, i filterhållaren är det blött och det har runnit vatten ner till någon "ficka" intill kupefläkten.

Visst kan jag se till att också byta "inre tätningen" dvs mellan filterhållaren och filtret (om ni förstår) men min första undring är om det verkligen är bra och rätt att det rinner ned så mycket vatten på själva filtret?

/Emil

Minielk
28 maj 2019 · 11 Inlägg
#4

Så här rinner vattnet vad jag kan förstå fast mitt filter sitter ju på plats där det ska vara https://youtu.be/_DJq6O0ALd4. Är det rätt/normalt att vatten rinner så här ner på kupefiltret? Isåfall är det ju helt klart så att problemet är att det blir otätt i själva filterhållaren.

Vad tror ni, tacksam för svar.

Senast redigerat av Minielk (28 maj 2019)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt