A4 2.0tfsi -10 släcker tändspolar 11500mil

Willejo
3 juli 2019 · 1 Inlägg

Har problem med att min Audi a4 2.0tfsi från 2010 släcker tändspolar. Nu 3st.
Ska börja med att säga att jag inte har någon jättestor kunskap inom bilmek.

Allt började med att bilen ibland vid kallstart tappar kraft på växel 2 under en ytterst kort tid. (Varit så i ca 3 månader) Kollade upp det på firma men det visade ingen felkod/fel så dom sa att vi skulle köra vidare.
Körde i 2mån ca 200mil och vid gaspådrag börjar bilen skaka och motorlampan och EPC lyser gult. Gissar att den inte gick på alla cylindrar. Bogserar till firma och de konstaterar att spole på 2ans cylinder är trasig.(Felkod att det är något slags fel på cylinder 2)
Tänkte "yes då var det det som var felet" men icket. Kör ca 50-60 mil och samma visa men under jämn fart (110) nu på 4ans cylinder med samma felkod. Byter då alla spolar så vi kan utesluta det. Stiften är bytta i mars-19 så bör inte vara dom heller. Och kollat så det är rätt stift.
Nu släckte den ännu en spole under jämn fart och visar felkod på både 2an och 4ans cylinder. Bytte spolar och den går bra nu(kört 2mil än så länge) men firman sa att de kunde se att det misständer i princip hela tiden på 2an och 4an. Inga felkoder visas nu men någonting är fel. Funderar om det kan PVC-ventil eller rent utav att det sotat igen i ventilerna. Eller något annat, har någon en idé vad det kan vara? Firman sade att det mest troligt inte är spridare utan något annat.
Tacksam för svar och tips.

/William

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang