Förbereda Ford Escort för Banger Rally genom Europa

Förbereda en bil för Banger Rally genom Europa
  • 19 Följare
  • 6 275 Visningar
  • Uppdaterades senast 24 augusti 2019
VisitingVikings
24 augusti 2019 · 28 Inlägg
#41

Nu har man haft ett par veckor tillbaka och kommit in i det vanliga livet igen och jag tycker fortfarande detta varit en av de bästa semestrarna jag någonsin tagit.

Arrangemanget var bra anordnat och det låg på en bra nivå där fokus var att alla skulle ha roligt på det sättet man själv uppskattade och rutter, utmaningar etc som fanns var upp till varje team hur de ville hantera. En del struntade helt i det medan andra team satsade helhjärtat på dem. Den gemensamma festen varje kväll knöt ihop dagarna på ett bra sätt. Arrangörerna var tillgängliga både innan rallyt och under det ifall man hade någon fråga och var rent allmänt väldigt trevliga personer som kändes erfarna och pålitliga.

Den här typen av rallyn verkar vara en väldigt engelsk företeelse och vi var de enda “utlänningarna” i rallyt och varken jag eller sambon hade deltagit i något sånt här tidigare. Den korta sammanfattningen är att engelsmän vet hur man har kul. smile
Det blev väldigt snabbt en väldigt trevlig stämning då man hela tiden stötte på någon annan i rallyt så fort man stannade (eller körde för fort eller för långsamt) och det var en väldigt trevlig gemenskap där.  Barcelona var enda hotellet där vi inte hade minst 3-4 andra team på samma ställe. Hörde från flera andra deltagare med erfarenhet från flera olika rallyn att Two Ball Rally vanligtvis alltid har en väldigt trevlig stämning vilket tydligen inte alltid är normen. Jag trodde också att det skulle vara en rätt ung grupp som deltog men det var en bra blandning med något kompisgäng på snäppet över 20, vanliga par, något far och son team upp till ett äldre par som nog låg runt 60års åldern.

Jag och min sambo gjorde rallyt tillsammans. Hon är relativt ointresserad av bilar och ser inte alls ser charmen med filmer som Cannonball run, Blues brothers eller någon av de gamla bil filmerna eller modernare koncept som Gumball 3000 etc men hon tyckte ändå att detta var en riktigt rolig semester och uppskattade både ställena vi besökte, alla vackra vyer och det roliga folket så det är helt klart något för alla och inte bara motorintresserade.

Det vi främst hade gjort annorlunda nästa gång är att skippat den frivilliga delen att hitta en bil som kostar under £567. Det gjorde vad jag såg ingen skillnad för utmaningarna och då hade jag nog hellre spenderat lite mer för att ha större förtroende för bilen. Jag hade nog också spenderat mer tid på att se över saker och ting bättre. Avgasröret var lagat sen tidigare och dess skick är helt klart något man borde upptäckt innan vi stack.

Jag var ensam chaufför då sambon inte har körkort vilket funkade men var lite tråkigt att inte kunna släppa loss ordentligt fler av kvällarna under rallyt. 2-4 personer där i alla fall 3 har körkort hade nog varit perfekt.

Även om man får tag i en billig bil och sover på de rekommenderade hotellen som var i det billigare segmentet så är det inte en gratis semester. Allt kostar och vägtullar, bränsle, hotell, mat, festande etc blir snabbt en del så räkna med att spendera 15000-25000 (Per team) dörr till dörr utöver anmälningsavgift, bil och förberedelser.

Kommer jag göra detta igen? Ja, det hoppas jag verkligen då det var en sjukt rolig upplevelse som jag vill göra igen. Det lutar dock att försöka hitta något som ligger lite närmare och göra detta med någon som också är engagerad i förberedelserna för att minska tiden som krävs lite. Har hittat en del andra rallyn, majoriteten är engelska och med en rutt ner på kontinenten men lite närmare finns Carbage Run som ser lite intressant ut att göra med vänner och det verkar även finnas mindre grupper (kompisgäng som är vän till en vän…) som gör liknande resor men vi får se hur det går.

Roligt nog har även sambon talat om att ta en av de andra Two ball rutterna om 2-3 år, frågan är om jag får följa med då eller inte då körkortet är på väg. smile
Hon har dock krävt en “normal” semester nästa år.

Har någon några frågor eller kanske funderar på att sticka iväg själv så svarar jag gärna på frågor och jag rekommenderar helt klart Two Ball rally för de som är sugna.

https://www1.garaget.org/gallery/images/232/231700/231700-f98ff66af2085d7f4371a3702dcfde4e.jpg

Xebers76
24 augusti 2019 · 1 774 Inlägg
#42

Snacka om äventyr! Var väldigt kul att läsa igenom smile Vart ju synd att bilen avled, men men. tongue

clabbe14
25 augusti 2019 · 38 Inlägg
#43

Tack för dina välskrivna och underhållande inlägg!
Ni verkar ha haft en annorlunda semester i alla fall... /Hälsningar Claes

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang