S60 2,4t startar inte när den har stått stilla över natten

Tommy-M
27 juli · 6 Inlägg
#1

Hallå där ute.Kanske någon som har haft samma problem som Jag med  med min2,4t 02a? Problemet är att den inte startar när den har varit avstängd en längre stund.
Då kan man få igång den om man gör en reset.
Antingen kan man lossa batteriet eller ta ur motorstyrboxen och sätta tillbaka den igen.
Eller så kan man slå på tändningen typ 20 ggr
Och vänta en timma då brukar den starta.
När den väl startar så går den helt perfekt.
Jag kan även starta den efter 2 timmar och den går perfekt  men väntar Jag längre så går den inte igång.

ottorb
27 juli · 242 Inlägg
#2

har du läst ut felkoderna?

Tommy-M
27 juli · 6 Inlägg
#3

Tydligen kan den inte kommunicera med motorboxen fel på nätverket säger  dom på verkstan

husseman
27 juli · 640 Inlägg
#4

Hmm, ska du felsöka sj. så börja från batteri till tändningslås. Fixa nåt du kan läsa felkoder med. Annars koppla ur allt som ligger på bussen o testa dig fram. Ryck sånt som ABS osv.  Sen försök att få felkoder o dona lite. Kan vara ECM som pajjat- men kan var kabelbrott eller en kass absmodul som sänker canbus. Eller nåt så lätt som en vevaxellägesgivare som kan ge dessa symtom.
Lycka till/husse

Senast redigerat av husseman (27 juli )

Tommy-M
27 juli · 6 Inlägg
#5

Vevaxelgivare Kamaxelgivare bytta
Verkstan ska pröva med en annan styrbox.
Dom har haft den på liften i 3 veckor nu
men kan inte hitta felet.
Det verkar va en riktig svår nöt att knäcka.
Kanske säljer bilen som reservdelsbil

axxet Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
27 juli · 4 737 Inlägg
#6

Tydligen extremt kunnigt folk på den verkstan..
Kör inte dit igen..

Köp inte grisen i säcken..
Tommy-M
27 juli · 6 Inlägg
#7

Jag funderar på om det skulle kunna vara nåt
med bränslet nån sensor som ska känna av trycket innan det släpps på till spridarna

Tommy-M
6 augusti · 6 Inlägg
#8

Jag undrar om den har en eller två bensinpumpar för precis innan den startar
kan man höra ett typ gurglande ljud från området runt tanken

husseman
12 augusti · 640 Inlägg
#9

Hmm, vi får väl anta att din verkstad kollat bränsletrycket.. annars kan det vara läge att byta verkstad kanske?

mvh/husse

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang