Audi a6 04 läcker kylarvatten

asgardpark
3 november 2020 · 2 Inlägg

Hej!

Har en audi a6 som drar kylarvatten, inte så att det läcker ut direkt utan det brukar ta mellan 4-6 månader innan kärlet är tomt, har haft den på verkstad och provtryckt den utan att de hittar någon läcka. Allt började med att vi fick motorn bytt för att verkstaden klantade sig efter detta har den betett sig som den gör har haft den på verkstaden igen 2 gånger utan att de hittar något fel(är en stor märkes verkstad som har haft bilen).detta är 3dje gången som det händer på 1år..Någon som har haft liknande problem eller kan vet vad det kan vara?

Mva Daniel

Utmarks-Loke
3 november 2020 · 5 833 Inlägg

Det finns ett färgämne man kan ta i kylarvattnet, då ser man var det läckt ut. Ett litet kompressionstest hade också varit intressant kanske, men vattnet borde försvinna fortare om det går ut i förbränningsrummen

asgardpark
3 november 2020 · 2 Inlägg

Hej

Du råkar inte veta vad färgämnet heter? Lyckas nämligen inte hitta det =/
Men om de har provtryckt kylsystemet borde de inte läckt ut i förbrännings utrymmet?
Bilen i övrigt går bra, gick igenom besiktningen i torsdags utan anmärkning,dricker en del olja har nog fyllt på ca 3 liter på ca 800mil men deras tsfi motorer ska va kända för det när jag läst runt.
Pratade med verkstaden idag och de sa att de kan finnas luftfickor i systemet och man kan behöva efterfylla kan köpa det 1gång men inte 3..

Mvh Daniel

Utmarks-Loke
3 november 2020 · 5 833 Inlägg

Pyranin heter det, verkar användas mest för att hitta läckor på fjärrvärmerör med det finns nog att köpa speciellt till bilar också

Utmarks-Loke
3 november 2020 · 5 833 Inlägg

Scotty Kilmer visar. Skruva ner ljudet innan du trycker.

https://www.youtube.com/watch?v=rDuGeQnMOzk

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang