Varningslampor Volvo s70 -99

volvo9898
18 november 2020 · 1 Inlägg

Hej!
Jag har en del strul med min s70 -99. För ett par månader sen börja olika varningslampor lysa i tid och otid, oftast ABS, antispinn och ibland motorlampan men även andra. Vid enstaka tillfällen har det inte gått att gasa, den har dock funkat normalt bara några sekunder/halv minut efter.
Kollade felkoder och han som hjälpte mig såg att det var glapp till batteriet så det fixade jag och sen slutade alla varningslampor lysa några dagar. Åkte och släckte felkoderna igen och den funkade bra några dagar sen kom de tillbaka. Vid några tillfällen har bilen dött invändigt under körning och det enda som funkat har varit varvmätaren. Ibland är det så tills jag stannar bilen och ibland börjat det ena efter det andra funka igen.

Igår startade jag bilen, varningslamporna lös så jag skulle starta den igen då de brukar släckas och då startade inte bilen alls, motorn var helt död. Sprang igång den och hann inte köra mer än några minuter innan det inte gick att gasa, bilen dog invändigt och till slut gav allting upp och jag fick bli bogserad. Åkte direkt och köpte nytt batteri även om det dåvarande haft bra kapacitet när vi kollat upp det vid flera tillfällen och bilen funkade som vanligt igen. När jag kört några kilometer så tänds ABS, antispinn och motorlampan igen.

Jag har frågat runt bland vänner som är mer bilkunniga än vad jag själv är och ingen har riktigt kunnat svara på vad som orsakar att varningslamporna lyser. Felkoderna visade att det kan vara någon givare men mer än så fick jag inte veta. Är själv inte särskilt bilkunnig som ni kanske märker. Någon har sagt att baslådan kan vara mer än batteriet klarar av men det förklarar inte varför varningslamporna lyser, eller är jag helt ute och cyklar?

Någon som har en aning om vad det kan vara? Sorry för lite luddig text, hoppas ni förstår vad jag menar.

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
18 november 2020 · 17 478 Inlägg

Jag tror inte att den laddar ordentligt. Kolla det.

Tänk på 80-talet. Då körde hantverkarna Cheva Startcraft med V8-diesel. Det var tider det!
Utmarks-Loke
18 november 2020 · 5 840 Inlägg

Ja, dags att plocka fram en multimeter och mäta vad du har för spänning över batteriet, även med motorn igång.

Brådhis * Voff voff *
18 november 2020 · 10 280 Inlägg

Många nycklar på samma nyckelknippa som startnyckeln...? (Glapp/slitet tändningslås ger rätt skumma fel)

The evening sun touched gently on the eyes of Lucy Jordan...
Undervattensfoto med min ROV (undervattensdrönare):
https://www.instagram.com/rov_sweden/
Volvo V70 D3 "Hemlig XIII" (2012)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang