Bas + slutsteg RMS watt?

willens
6 november 2020 · 6 Inlägg

Tja,

har en baslåda liggandes hemma och tänkte försöka få ordning på den genom att köpa en slutsteg till. Nu är det såhär att jag är helt klappkass på sånt så ”no judge”. Men jag är även lite på en budget så hittade nedan slutsteget. Har även länkat basen. smile förresten tror ni här på forumet att det är bättre att köpa ny stereo än att använda sig av hög/lågnivå omvandlare.

Mvh Wille

Slutsteg:
https://www.brl.se/sv/artiklar/bass-hab … r-654.html

Baslåda:
https://www.rsaudio.se/billjud/basar-ba … G7EALw_wcB

ricebridge
19 november 2020 · 51 Inlägg

Det beror lite på...
Ska du bara plocka ut basen rätt och slätt ur steget, eller hur tänkte du?
Vid normal konfiguration (4 högtalare) ger steget bara 65W vid 4 ohm som din högtalare har. Det dönar på rätt bra kan jag säga, men frågan är om steget orkar driva högtalaren som det ska. Då skulle jag hellre bryggkoppla steget så du får 2x250W bas, som du gott kan skicka in i bashögtalaren, men då behöver du ett delningsfilter innan steget och ett annat steg till övriga högtalare.

Lucif3r
19 november 2020 · 2 215 Inlägg

Det där beror ju lite på hur basarna är byggda och kopplade.... Är dom på 4ohm vardera, eller 2ohm vardera seriekopplade(=4ohm totalt)?
Om det sistnämnda kan du köra steget med 2x65w@4ohm/2x110w@2ohm och 1x180w@4ohm bryggat. Är basarna på 4ohm vardera blir du dessvärre tvungen att köra på 2x65w@4ohm(1 bas per kanal) till basarna

Något separat delningsfilter behövs inte oavsett, steget har inbyggda delningsfilter, och t om RCA-UTgång för vidarekoppling till andra steg.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang