Audi a4 -06 - Problem med regskyltbeslytning

Linudollar
25 november 2020 · 102 Inlägg
#1

Hej,

När jag köpte min bil så fungerade endast 1 av regskyltlamporna, och efter ett tag så slocknade även den andra. Jag testade att bara byta ut lamporna men utan något resultat. Jag plockade då bort plastdelen som skyltbelysning och handtaget till bagageluckan sitter i, och den var ganska korroderad så jag antog att det var där problemet var. Jag beställde en "ny" (så fint skick som det fanns att få tag på på bildelsbasen) och bytte ut den. Inte heller nu efter bytet lyser någon av lamporna.

När jag mäter med multimeter får jag ingen spänning alls på blecken som lamporna ska ligga emot. Jag läste på något engelskt forum att det ska finnas någon slags modul som förhindrar ström att gå genom dem blecken om det inte är rätt motstånd i kretsen (konstigt då att det bara var en lampa som lyste ett tag?). Gissar att det förklarar varför jag inte får ström dit, men det känns därför ganska svårt att hitta vart felet faktiskt är. Behöver man ta bort någon felkod eller liknande efter att jag bytt ut lamporna, så att den sätter igång strömmen igen?

Jag har inte plockat bort plasten för att kolla kabelstammen som går vid bagageluckans gångjärn eftersom handtaget till bagageluckan som är elektriskt och får ström genom samma kontakt som lamporna alltid fungerat som det ska. Vet dock inte hur handtaget fungerar, om det kanske bara jordas när man trycker in det, och att jag därför har ett problem med strömmen och inte jorden.

Är det någon som har varit med om samma problem?

husseman
26 november 2020 · 843 Inlägg
#2

Hmm, kollat säkringar?

mvh/husse

Cuefa Kungen av dagspendlande.
26 november 2020 · 3 155 Inlägg
#3

Linudollar skrev:
Hej,

När jag köpte min bil så fungerade endast 1 av regskyltlamporna, och efter ett tag så slocknade även den andra. Jag testade att bara byta ut lamporna men utan något resultat. Jag plockade då bort plastdelen som skyltbelysning och handtaget till bagageluckan sitter i, och den var ganska korroderad så jag antog att det var där problemet var. Jag beställde en "ny" (så fint skick som det fanns att få tag på på bildelsbasen) och bytte ut den. Inte heller nu efter bytet lyser någon av lamporna.

När jag mäter med multimeter får jag ingen spänning alls på blecken som lamporna ska ligga emot. Jag läste på något engelskt forum att det ska finnas någon slags modul som förhindrar ström att gå genom dem blecken om det inte är rätt motstånd i kretsen (konstigt då att det bara var en lampa som lyste ett tag?). Gissar att det förklarar varför jag inte får ström dit, men det känns därför ganska svårt att hitta vart felet faktiskt är. Behöver man ta bort någon felkod eller liknande efter att jag bytt ut lamporna, så att den sätter igång strömmen igen?

Jag har inte plockat bort plasten för att kolla kabelstammen som går vid bagageluckans gångjärn eftersom handtaget till bagageluckan som är elektriskt och får ström genom samma kontakt som lamporna alltid fungerat som det ska. Vet dock inte hur handtaget fungerar, om det kanske bara jordas när man trycker in det, och att jag därför har ett problem med strömmen och inte jorden.

Är det någon som har varit med om samma problem?

Dessa bilar har lamp-övervakning och den är av det petigare slaget.
Men när Du vrider på tändningen ska den skicka 2 pulser för att kontrollera om lamporna är hela eller ej.
Att el-öppningen av bakluckan funkar är ingen garanti för att lampornas strömmatning gör det då de går genom separata sladdar, en sladd kan ju vara skadad/av medan den andra ser ut som ny.

Jag skulle börja kolla kablaget vid överföringen från bakluckan till karossen, eftersom Du gjort allt det andra jobbet redan.

Autopilot: På.
Projekt: Skogsmulle on a budget
Linudollar
26 november 2020 · 102 Inlägg
#4

husseman skrev:
Hmm, kollat säkringar?

mvh/husse

Jag glömde skriva det, säkring har jag kollat efter, men det finns ingen som går till skyltbelysningen. Detta eftersom strömmen istället går genom "modulen" som skickare vidare till respektive lampa.

Cuefa skrev:

Linudollar skrev:
Hej,

När jag köpte min bil så fungerade endast 1 av regskyltlamporna, och efter ett tag så slocknade även den andra. Jag testade att bara byta ut lamporna men utan något resultat. Jag plockade då bort plastdelen som skyltbelysning och handtaget till bagageluckan sitter i, och den var ganska korroderad så jag antog att det var där problemet var. Jag beställde en "ny" (så fint skick som det fanns att få tag på på bildelsbasen) och bytte ut den. Inte heller nu efter bytet lyser någon av lamporna.

När jag mäter med multimeter får jag ingen spänning alls på blecken som lamporna ska ligga emot. Jag läste på något engelskt forum att det ska finnas någon slags modul som förhindrar ström att gå genom dem blecken om det inte är rätt motstånd i kretsen (konstigt då att det bara var en lampa som lyste ett tag?). Gissar att det förklarar varför jag inte får ström dit, men det känns därför ganska svårt att hitta vart felet faktiskt är. Behöver man ta bort någon felkod eller liknande efter att jag bytt ut lamporna, så att den sätter igång strömmen igen?

Jag har inte plockat bort plasten för att kolla kabelstammen som går vid bagageluckans gångjärn eftersom handtaget till bagageluckan som är elektriskt och får ström genom samma kontakt som lamporna alltid fungerat som det ska. Vet dock inte hur handtaget fungerar, om det kanske bara jordas när man trycker in det, och att jag därför har ett problem med strömmen och inte jorden.

Är det någon som har varit med om samma problem?

Dessa bilar har lamp-övervakning och den är av det petigare slaget.
Men när Du vrider på tändningen ska den skicka 2 pulser för att kontrollera om lamporna är hela eller ej.
Att el-öppningen av bakluckan funkar är ingen garanti för att lampornas strömmatning gör det då de går genom separata sladdar, en sladd kan ju vara skadad/av medan den andra ser ut som ny.

Jag skulle börja kolla kablaget vid överföringen från bakluckan till karossen, eftersom Du gjort allt det andra jobbet redan.

Ok, jag får testa riva bort plasten och kika då. Tack för svaret!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt