Opel astra misfirecylinder 4

Reguz
29 november 2020 · 47 Inlägg

Tjääna, har en opel astra (1,6L?) 4 cylindrig som går skitkasst.

Symptom:
Motorlampa lyser. Finns fel kod (misfire cylinder 4) och har vid 2 tillfällen haft följande kod (HO2S heater control circuit bank 1 sensor 2. P0036) den sistnämnda har dock ej dykt upp efter att avgassystemet lagades. Drar man ur kontakten till spridaren på cylinder 4 vid tomgång så märks ingen skillnad alls. Håller man 2000 rpm och drar ur 4ans kontakt då reagerar den genom att tappa ca700 rpm. Drar man ur vilken som på cyl 1-3 blir det stor skillnad direkt.

Följande är bytt. Tändstift, tändkassett,har bytt plats på spridare i hopp om att problemet skulle flyttat sig. Nollat motorn, och gjort rent EGR.

Lösning?
Hade en tanke om soppa filter eller BTR men det kan knappast påverka en specifik cylinder/spridare?  Vev/kam axelgivare? Men då borde jag fått nån felkod på de.  Använder en icarsoft som diagnos verktyg.

Growe Fri fart för ett fritt folk!
29 november 2020 · 13 736 Inlägg

du kan välja 2 vägar..   komp test på motorn..

eller testa och flytta plats på spolen mellan cyl 1 och 4a  blir det ingen skillnad byt plats på spridare 1 och 4:A   samma sak sen med tändstift.      blir det ingen skillnad inse faktum och gör komp test och med största sanorlikhet inse att det är dåligt med komp på cyl 4a och det är derför den går dåligt..

det är nog ungefär 50% chans att du har dåligt komp  och resten är typ en spole stift eller spridare som är kass..

Kör fort så hinner inget hända...
Volkswagen Polo 1.6Tdi "Biloptimering i Sverige" (2010)
Seat Arosa (1999)
Reguz
29 november 2020 · 47 Inlägg

Jussteja! Ett komprov blir morgondagens test. Tändkasseten/spolen går bara montera  på ett sätt så kan ej ändra där. byta plats på alla spridare samt tändstift har jag testat. Felet kvarstår på samma cyl.
Stift och kassett är helt nya så bör ju inte va där och spridarna funkar så länge dom ej sitter på cyl4.

Man borde kunna mäta i kontakten till spridarn på cyl 4 på nått sätt för att utesluta elfel. Bör väl vara nån pulserande signal där?
Men ett komprov måste vara nästa steg först.

Har inte dragit mer olja eller vatten eller hamnnat vatten i oljan, men kan väl ändå vara topplockspackning alt packning till insuget?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang