Volvo v70 98 startar inte elfel

Jonlarsa
1 februari 2021 · 2 Inlägg

Hallå har lite problem med v70 98 som efter att den stått stilla nån vecka inte startar utan bara "flimmar" typ som att det är kortslutning nånstans när man vrider om nyckeln. Kopplar jag på c-tek laddaren och ger den 5-10 minuter att ladda så går det att starta utan problem igen och laddaren indikerar att batteriet nästan är fullt. Någon som vet vad detta kan bero på? Alltså det är nästan som att bilen tror att batteriet är tomt tills att man kopplar in laddaren och "påminner" bilen att den har fullt batteri.

Hilmer
1 februari 2021 · 1 779 Inlägg

Förmodligen batteriet som gett upp, det kan bli en hel del skumma fenomen då.
Det kan visa 12V men ändå sakna kraft nog att dra runt motorn.

Jonlarsa
1 februari 2021 · 2 Inlägg

Batteriet är nytt och kollat så att generatorn fungerar som den ska vilket den gör

Hilmer
1 februari 2021 · 1 779 Inlägg

Om det krävs att du hänger på laddaren för att det ska orka dra runt motorn så är ju något knas med att batteri inte har kraft nog. Nytt eller begagnat spelar mindre roll, det krävs bara nåt dygn för en liten 5W lampa att dra ur batteriet helt och hållet.
Så kolla först och främst vad som drar ur batteriet, om dessa i/urladdningar pågått ett tag så kan batteriet ha gjort sitt ändå.
Låter du batteriladdaren ladda upp batteriet fullt nån gång eller du är nöjd när bilen startar?

Utmarks-Loke
1 februari 2021 · 5 833 Inlägg

Ta fram multimetern och mät spänningen över batteriet. Vrid sedan på nyckeln och försök starta, och se vad spänningen hamnar på då. Slutligen, mät spänningen när ni lurat igång motorn så generatorn snurrar.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang