Volvo S40 T4, Behöver Hjälp! Startar Ej

niklas0992
25 januari · 2 Inlägg

Hejsan! nu är det så att jag har ett problem med en VOLVO S40 T4 -03 som jag verkligen inte lyckas klura ut! och tänkte höra med er om någon haft samma problem och kanske löst det..

Parkerade bilen en dag och när jag kom tillbaka ut så startade den inte, den puffar till precis som om den vill starta men inget mer...så hem till garaget och kolla på vad som kan vara felet.. Fick fram att det både kommer soppa och det kommer gnista..

kommer en lista vad jag gjort och kollat:

*tagit loss bryggan+spridare och malat och det kommer bränsle ur alla spridare
*skruvat ur alla tändstift och kollat så alla har en fin gnista och det stämmer..
*bytt både vevaxelgivare och kamaxelgivare.
*kollat komp på alla cylindrar och det stämmer mkt väl
*nollat motorn och kollat så han inte hoppat över nån kugge men icke!
*gått igenom kabelbrott och kollat jordningar men såg bra ut.
*felsökt och fick felkod på kamaxelgivare och den är bytt 2 gånger
*testat att dra rengöra stiften från bränsle och tagit bort rälet till pumpen och försökt att starta med startgas

Så nu står jag här och jag vet ej fan vad jag skall hitta på! väldigt tacksam för svar!

MVH Niklas

Mossan1
25 januari · 1 114 Inlägg

Krasst:
Om du har bränsle, kompression och gnista, och den inte startar, så får den inte nog med luft. Eller för mycket.

Blockering i luftfiltret?

Även om jag tror mer på bränsle blandningen.  Dvs för mycket eller för lite för att få stökeometrin.

Lossa kontakten till LMM och testa.
Då kör den på fasta parametrar och ska starta, men går lite 100%.

niklas0992
25 januari · 2 Inlägg

Har även testat att ta bort kabeln ifrån LMM sad

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang