Hur Klantiga Är Era Flickvänner/fruar/partners?

ichibon mmm, blåbärssoppa.
9 juni 2010 · 616 Inlägg

Jag låter aldrig någon annan köra min bil, så är det bara. Har haft chaufför på den en gång och jag satt med hjärtat i halsgropen hela vägen....

Volvosarna är en annan sak men dom vill aldrig ngn köra eftersom dom inte är helt lagliga.....
Kan ju tillägga att med -84an har jag varit i diket rätt så rejält många gånger men det är mest för att jag inte är rädd om den för fem öre och kör därefter. Rally är roligare.
-76an vårdas bättre och Oldsen är min ögonsten och hanteras därefter.

Mamma är rätt rolig när hon ska backa med släp. Vi har åkt land och rike runt på hästtävlingar när jag tävlade aktivt, men så fort det skulle backas med släp så fick vi byta plats så jag fick backa. Hon ÄR duktig men hon får sån jävla panik att hon stressar upp sig och till slut bara sitter och skriker på hjälp. Speciellt om folk tittar. Mormor är precis likadan.

Jag kopplade på släpet och åkte ut på en parkering och backade i tre timmar det första jag gjorde när jag fått körkort. Dock utan häst i...

Har en tjejkompis som är svinläskig att åka bil med. Hon babblar och pekar och har sig så man tror hon helt har glömt bort vad hon egentligen håller på med (kör bil.) Inte helt konstigt då heller att hon har voltat och totalkvaddat sin första bil, inte en fälg var rund... Sen gick hon och köpte sig en AWD och tyckte det var skitkass kvalitet på bilen när hon inte kom upp för en brant, isig och osandad backe med ett släp innehållande TVÅ hästar à 700 kg styck. (Och nej hon har inte E-kort så det var ganska olagligt.)

Senast redigerat av ichibon (9 juni 2010)

/ichi
fellsan
9 juni 2010 · 4 Inlägg

Hemma hos oss är det annorlunda .. Karln låter mig köra alla hans bilar, spelar ingen roll vilken bil det är. I vintras hade jag hans preppade Evo I + Escort Cosworth som vinterpulkor .. (värst brud i skolan? Yes!) Dock så skulle jag a l d r i g (jo k a n s k e, om jag åker med..) låna ut min 200 till han, skriker rakt ut bara han frågar. Men sen är det ju så att jag verkligen kärringkör (killarna i klassen vill knappt åka med mig längre + att jag snart kommer få böter för att jag kör för sakta..Huvudsaken för mig är att jag har en redig dump så jag sitter bara och gasar - dumpar, gasar - dumpar .. hehe :] ja, jag vet att jag är "en jvla tönt"^^) och ställer mig en halvmeter från alla höga kanter för att inte riskerna fälgarna, tar hellre böter såfall .. Killen kör som en galning ibland och därav får han knappt röra min bil :s

Bebben Legitimerad besserwisser
9 juni 2010 · 921 Inlägg

Väldigt intressanta inlägg i tråden, och efter att ha läst dem så verkar det som om mitt fruntimmer är en av de bättre kvinnliga bilförarna i landet. tongue

Hon har haft körkortet i 5 år snart och det har _aldrig_ varit något som helst problem varesig det har varit 745, 945, 965, C1, A2, Polo... Hon körde moppe i ett par år innan körkortet och hon var aldrig inblandad i någon incident alls, inte ens en vurpa. smile

Men det jag märkt på henne (och andra kvinnor, bl.a. morsan) är att de oftare får panik när det blir en väldigt stressig situation, vilket har visat sig några gånger.

b_tech
5 juli 2010 · 63 Inlägg

Vet en tjej som körde flera km med punka och parkera bilen hemma,Sen  iväg nästa dag utan att märka det. Glömt att stänga rutorna och sen regna det, 3 cm vatten i hela bilen, Öppnar dörren med hjälp av alla muskler dom kan hitta så den nästan knäcks /stänger så bilen nästan välter..

Som lastbilschaufför i stan så ser man alla sorters av bilförare. värsta enligt mig är

1.taxibilar
2.äldre personer
3.poliser på utryckning (säpo är värst)
4.turkar
5.tjejer 18-25
6.mig själv när ja har 5 stop kvar på 15 min ;p

“ Turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
Tias88 OEM Rox
5 juli 2010 · 245 Inlägg

Min syster slog upp dörren en gång i en stenmur, hon blev jätterädd och bad så hemskt mycket om ursäkt (Muren var faktiskt låg och svängde så det var kanske inte riktigt uppenbart var den fanns hehe)

Annars så vet mina systrar vad som gäller och har respekt för mitt intresse och min bil. Den enda människan som får låna min bil är min mor och också morfar om han skulle behöva, de är båda exceptionella förare med 100% olycksfria körkortsår.

"Varför FWD? Jo, för RWD är som att sätta hästen bakom vagnen."
Ja, och hur fort går en häst och vagn?
----------
Det stavas Stereo, inget annat.
BMW 325Ci "Heroinsläden" (2001)
Strongman
5 juli 2010 · 203 Inlägg

Jag kan börja direkt med att säga att jag har klantat till det i trafiken några gånger efter långa nattpass. Dock har det varit då skrapat mina sunkna 14" plåtfälgar som satt på min ännu mer sunkna volvo vinterbil.
Annars har jag skött mig i trafiken (ej orsakat skador på bil, sen att jag kör med tung fot är en annan sak).

Ex-flickvän 1: Jag hade precis tagit körkort och ville bara köra bil hela natten lång (en fredag). Tjejen blir givetvis skitsur över det, eftersom köra bil är ju skittråkigt. Fick låna min fars bil och den har alltid han pedantskött. Tjejen slår upp dörren mot en annan bil på ICA-Parkering så larmet börjat tjuta.
Jag suckar och tjejen rycker på axlarna och börjar gå IN på ICa-maxi.

Hon säger något i stil med att det tystnar snart ändå.

Ex-flickvän 2: Jag hade haft körkort i 1år och skulle vara hygglig och låna ut bilen till dåvarande flickvännen som haft kortet i några dagar. Hon kör lugnt och säkert säger hon, så visst jag följer med på en provrunda innan hon får låna bilen.

Börjar bra, lite osäker på kopplingen då det kan vara svårt när man är oerfaren.
Men efter 5min börjar jag inse att detta kommer sluta illa.
Hon låg väl i ca 60km/h på 50väg, som i sig inte är någon större fara. Men bara det att detta var inne i centrala jönköping mitt i rusningstrafiken, går knappt ligga mer än 40km/h.
Hon fick tvärnita flera gånger och hade inte koll på högerregeln.
Tog ut svängarna som om hon skulle komma i 110blås.
Slutade med att jag bara sa, kör hem dig själv sen åker jag hem själv med MIN bil.

Ex-flickvän 3: Hon var då 22år och hade inget körkort men höll på att ta det. Hennes mors bil hade gått sönder och hon frågade om hon då fick låna min bil för att köra ner till macken och köpa cigg och lite annat och hämta upp någon vän till sin mor.
Visst sa jag, 1.5tim senare märker jag att något är fel när hon knappt tittar mig i ögonen.
Går ett inspektionsvarv runt bilen och märker att båda högerfälgarna är bortskrapade.

Detta var 2008, och sedan dess har jag ALDRIG lånat ut bilen till en tjej. Inte ens min mor.

Arcangelus <3 Japs
6 juli 2010 · 680 Inlägg

BillyBooy skrev:
Haha skitrolig tråd tongue Jag kom att tänka på när min mamma skulle till Ikea (a6 i Jönköping). När hon kom dit fanns det bara 1 bil på hela parkeringen och gissa vad som händer. Jo hon lyckas att köra in i den haha. Hon är en bra bilförare för övrigt men just den morgonen så vettifan vad som hände i hennes skalle tongue

HAHA! Fan va roligt! lol

Kärlek växer inte på träd, den tillverkas i Japan
Toyota Supra MKIV "Clean and Raw" (1994)
VLN denkz
6 juli 2010 · 323 Inlägg

Min flickvän håller på att ta körkort på bilskola nu så har inte sett henne köra. Men hon kan ibland göra saker utan att tänka. Hon har inte ett öga för detaljer när det gäller bilar. Har hänt några gånger när vi går till bilen att man ertappar henne stå o rycka i fel bils dörr!! En gång satt det tom en person i bilen.

Senast var det på en ljusblå ford och min bil är grå. Detaljist!

Volvo V90 T5 R-design "Polestar" (2017)
mickefixare when ever - were ever
6 juli 2010 · 513 Inlägg

Mmm... har en tjejkompis som e notoriskt dålig på att köra bil. Det e precis som om hon inte "ser" när hon kör. Hon vilar tex vänsterfoten på kopplingspedalen medan hon kör. "Kopplingen slits väl bara om man trycker ner den?"
Förra bilen, en 05:a, hellackades 3 ggr o dellackades 1 gång under de 2 åren hon hade den. Bland annat...

Förra sommaren bytte hon till en äldre bil (98:a) för det va dyrt o köra nya bilar. (?!) Den "nya" bilen va snyggt stylad med kjolpaket i glasfiber o stora fälgar. Jag la ner ett antal timmar på att snygga till bilen. Nu e det bara kjolen bak som inte e skadad. Nerfarten till hennes föräldrars hus GÅR INTE att bara köra rakt ner för. Därför sitter inte längre sidokjolarna kvar på bilen utan ligger i förrådet. Fronten gick rakt in i en snödriva o spräcktes nerifrån o upp till grillen...

Jag brukar hjälpa henne att få ordning på hennes bilar men nu e det slut med det.

MEN!

Av nån konstig anledning...har hon fått låna min cab mellan varven med förmaningen att "ska du köra sönder nått så gör det ordentligt!" Inte en repa, inte en krokig fälg. Det enda va förra året när hon körde den genom ett vägarbete där dom asfalterade... sad Fick tvätta ner hela bilen med lacknafta. URK!

Skulle vilja påstå att dom som ställer till det mest i trafiken e dom som inte bryr sig eller har nån som helst respekt för andras egendom. Nummer två e dom som inte e vana vid att köra (?!) Kolla hur mycke som händer på vägarna när semestrarna börjar. Brist på rutin helt enkelt.

Turbomotor volvolover
6 juli 2010 · 667 Inlägg

ja tycker synd om alla som har lånat ut sin ögonsten till sin fru/flickvänn/mamma/pappa och allt annat, och så har dom förstört den, tongue
iaf så länkade ja denna tråden till min flickvänn så ja tror inte hon kommer fråga om hon får låna min bil big_smile inte för att de är så mkt till bil, men det är aldrig kul att ta sönder ngn annas ägo tongue

Det är inte hastigheten som dödar, det är smällen
Timmyboy hellaflush!
14 juli 2010 · 1 266 Inlägg

Hexenhammer skrev:

Noxxer skrev:

Chrise skrev:
Haha, min flickvän har inget körkort, och nada bilintresse, så jag får ha bilen i fred^^

Har ju sina fördelar big_smile

Inte alltid. Min flickvän inte varken körkort eller bilintresse. Men lik förbannat måste man ha koll. Väskor med stora metalldekorationer som man skiter i om man råkar skrapa lacken med... fötterna uppe i stolen (för man kan ju inte sitta med fötterna på golvet, det gör ju bara vuxna, tråkiga människor) med skor på förstås, och är det en trång parkering så skiter man i vilket - Trots att hon är grymt liten så måste man så upp dörren så mycket som det bara går. Suck...

Känner igen det väldigt mycket!
Helst ska mobilen och deras väska upp på TAKET för att kunna öppna/stänga dörren..
Men herregud kvinna! Stäng eller öppna dörren som en vanlig människa! Och måste man leta efter något i handväskan så ska den självklart upp på huven. Vart ska man annars sätta den?
Tur min golf inte är nylackad ännu smile

Arcangelus <3 Japs
15 juli 2010 · 680 Inlägg

Min tjejs naglar är mest lite så små-farliga när hon öppnar dörren, så har börjat med att JAG öppnar dörren inifrån nu varje gång hon skall åka. Sen så har hon väldigt långt blont hår...sooom hon GIVETVIS ska sitta och borsta/kamma i bilen i typ en kvart varje gång. Lika roligt varenda gång när man dammsuger...

Kärlek växer inte på träd, den tillverkas i Japan
Toyota Supra MKIV "Clean and Raw" (1994)
bmx
15 juli 2010 · 7 100 Inlägg

hon får repa/krocka så mkt hon vill,älskar henne ändå smile

hur kan ni låta bilen går före tjejen?

hante ja haft så tajte troser så hadde ja bröta omkull dej!
Marcus_89 Biltokig elektriker
15 juli 2010 · 3 352 Inlägg

bmx skrev:
hon får repa/krocka så mkt hon vill,älskar henne ändå smile

hur kan ni låta bilen går före tjejen?

När man har bilar som intresse och bryr sig om skicket på dom som är man ju lagom glad om man får sina nya 19" skrapade och bucklor osv tongue Jag hade inte velat få nån av mina bilar kvaddade, särskilt inte 940´n som man har algt massa tid på

Arcangelus <3 Japs
16 juli 2010 · 680 Inlägg

bmx skrev:
hon får repa/krocka så mkt hon vill,älskar henne ändå smile

hur kan ni låta bilen går före tjejen?

Klart som fan man inte gör det. Men man bryr sig la om bilen med smile Men inte på samma sätt wink

Kärlek växer inte på träd, den tillverkas i Japan
Toyota Supra MKIV "Clean and Raw" (1994)
Sweeper Rostskadad
16 juli 2010 · 194 Inlägg

Fan vad synd om TS och andra som lånat ut bilen o fått skit tebax, speciellt när folk inte respekterar det!

tsdi skrev:
MEN tex att slå upp dörren i någon annans bil (både för din och den andra bilens skull ej acceptabelt) det är ingen big deal. och man rycker lite på axlarna, och det är DET som gör mig så jävla förbannad. Sedan när man väl blir arg över det så tycker hon man är en idiot! Så det börjar med att hon slår sönder dörren och slutar med att det är du som är idioten!

Så jävla typiskt, känner igen den situationen från nånstans! grrr!

Har bara lånat ut bilen till farsan än sålänge för att jag vet att han kan köra och kommer o göra det bara om jag känner personen väl.

Senast redigerat av Sweeper (16 juli 2010)

V745
16 juli 2010 · 116 Inlägg

Jag har (som väl är) inte orsakat några olyckor. Men för ett antal år sedan hade jag ihop det med en tjej som fick låna min nyköpta SAAB då hon precis fått körkortet. Dum som man är tror man ju att hon kan köra bil tillräckligt bra. Det slutade med att hon ringde mig på jobbet och bölade som you-name-it. Hon hade då råkat köra på någon annan bilist. Skadan på min bil var listen som sitter i främre kofångaren. Skadan på motpartens bil betalade hon. Med andra ord slapp jag betala ett öre för hennes olycka.

Marticus Meldem
19 juli 2010 · 917 Inlägg

Det enda min flickvän lyckats göra med min celica hände en gång på skolparkeringen.

Skulle hämta henne efter en lång dag i skolan, står parkerad brevid en betongsugga. Hon kommer gående och ska sätta sig. och slår upp dörren utan att titta.... hela hon stannade upp av chock för hon vet hur fruktansvärt mycket jag tycker om min bil och hur rädd jag är om den. Så efter hon återfått medvetandet sätter sig och tittar på mig, men säger ingenting, världens längsta sekund går varpå jag frågar "och hur tycker du att det där gick?" (vi säger alltid så till varandra när någon av oss gör bort sig). Hon skrattar lite men hennes skulldkänslor dämpar det något. men fan jag kunde inte bli arg på henne för det... herregud jag blev så skärrad av hennes reaktion så jag bara sa till henne att det är okej, sånt händer (hon läste av mig rätt enkelt dock och såg väll att jag höll på att bryta samman), gick inte äns ut för att kolla om det blev några skador. det blev det inte heller som tur va (har inte mkt pengar till att laga saker på bilen), dörren träffade betongsuggan med listen (så dem e bra till någonting!).

Damage: mest på flickvännen antar jag...

lång historia till en kort händelse, hoppas den roade någon smile

//Marticus

(╯°□°)╯​︵ ┻━┻
Arcangelus <3 Japs
20 juli 2010 · 680 Inlägg

"och hur tycker du att det där gick?"

Haha!

Kärlek växer inte på träd, den tillverkas i Japan
Toyota Supra MKIV "Clean and Raw" (1994)
Growe Fri fart för ett fritt folk!
20 juli 2010 · 13 746 Inlägg

är glad att jag har en tant med skaplig koll hon är iof inte fulländad bilförare ännu men hon lyssnar och har inte gjort några större grejer med bilen ännu

i vintras snurrade hon halvt och parkerade mot en snödriva
hur hon gjorde begriper jag inte riktigt..men eftersom bilen varken har abs eller antisladd eller något förutom friska vinterdäck och servo och hon tog körkortet i maj tycker jag mer det räknas som nybörjar misstag
sen har hon fastnat med frontspoilern på en trottarkant och backade så kofongaren blev lite skadad
men sen är bilen ungefär 1.5dm lägre än en orginalbil med 17" däck med vinterdäck är den 2dm lägre
så inget konstigt där heller

en fälg har hon kört i mot med

första jag själv gjorde var att klippa en stolpe hade haft körkortet i mindre än 1vecka
skadat höger bakfälg ett antal gånger på samma j-vla ställe

så jag vet inte om hon kör så j-vla dåligt för att vara en nybörjare dock kör hon som hon snott bilen smile
härom dagen så berättade hon att hon visst råkat köra förbi en fartkamera som blinkade för 2veckor sen
men sånt gillar jag
hatar fruntimmer som kör sakta smile

svärmor därimot är apkass på att köra bil hon sätter sig alltid i baksätet när jag är med även om det är hennes bil smile
men hon har kört alla mina bilar är endå bara gammalt skrot
skrotar hon en fälg har man bara en bra anledning att köpa ett par andra smile

men del både gubbar och kärringar ska inte ha körkort
men dom värsta är faktist folk som jag tror är från somalien eller liknande (smala mörkhyade)
dom kanske har kamelkörkort men bilkörkort kan dom inte ha

örebroare rent allmänt är apkass på rondeller
skulle jag vilja kunde jag krocka varje dag i rondeller pga folk som inte förstår hur man kör genom en rondell
tex så enkla saker som att inte gena över på andra körfältet i 2filig rondell när det ligger en bil brevid
och man kan faktist blinka ur rondellen om man är så duktig på att blinka in i dom

vi killar kör säkert bil bättre men tjejer kör säkrare

skulle man kolla statestik över lätta krockskador med parkerade fordon och liknande tror jag faktist att man snabbt ser att tjejer har större skaderisk
medans vi killar har större skaderisk i trafiken och ofta pga lite för aggresivt körsätt

många verkar ha ruskigt dålig respekt vid omkörningar
folk förväntar sig att man ska gå undan när man möter en bil under omkörning
och där blir jag så trött när folk försöker bestämma och där är en stor nackdel
att jag gärna skrämer skiten ur puckot som gör fel från början
och blir själv ett pucko smile

nog det farligaste med mig bakom ratten att jag gärna blir riktigt förbannad om någon gör något korkat
och börjar jävlas med dom och det är inte så uppskattat från den andra hälften..fast hon har börjat så nu oxå ;-)

Kör fort så hinner inget hända...
Seat Arosa (1999)
Volkswagen Polo 1.6Tdi "Biloptimering i Sverige" (2010)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang