Saab 9000 2.0t 96a ljus problem

Mizter-J
11 juli 2012 · 88 Inlägg

tjenare!

klantiga jag råkade kortsluta allt när jag skulle byta lysknapp så nu fungerar inte baklyset eller skylt belysingen eller belysingen i hastighetsmätaren och inte pakeringen ljuset .. har kollat alla säkringar hittar ingen trasig vet inte vad jag ska göra för att skiten ska fungera .. har aldrig haft saab förut så kan inget om dom så snälla snabba svar tack hoppas min beskrivning hjälper och nån som kan veta vad felet är blinkers och bromljus fungerar fortfarande .

la säkert i fel tråd men hoppas nån kan hjälpa mej snabba svar tack då de känns halft olagligt att åka med baklysen som inte fungerar.

mvh jeppe

Flaffy211 BMW Fanatiker
12 juli 2012 · 191 Inlägg

Bra plats att börja på är att kolla om lamporna är hela.

BMW 525i "Sportlimousine - Svarten" (1994)
Mizter-J
12 juli 2012 · 88 Inlägg

de har jag kollat provade nyss koppla plus kabel till säkringenhållaren på pakerings ljus men då lös typ halva hastighets mätaren och skyltbelysingen och bara höger bakljus lös och höger framljus . vad kan de va för fel då måste va kabel brand från knappen men vara lyser inte vänster sida yikes

Bernow
12 juli 2012 · 9 Inlägg

Kabelbrand?

Saab 9-3 Aero TTiD SC "SAABINA" (2010)
snoddas
12 juli 2012 · 1 142 Inlägg

sitter de inte säkringar under huven för lysen på vänster och höger sida?

Miblo
12 juli 2012 · 88 Inlägg

Precis som Snoddas säger så sitter det även säkringar under huven i en liten låda vid batteriet, kolla även dessa innan du lägger ner nått mer arbete.

Rekomenderar även dig att byta de säkringar som har nått med belysningen att göra, ibland går säkringarna sönder på ställen som är svåra att se.

Själva ljusreglaget kan ta skada av för stor kortslutning, kan vara en idé att åka till skroten och köpa en bättre begagnad och prova, men inte innan alla säkringar är kollade två ggr.
bör inte kosta mer än typ 100:-

Vad var grundfelet att du skulle byta ljusknapp ?

HenkeK
12 juli 2012 · 277 Inlägg

jag hoppas du mäter alla säkringar o inte bara kollar på dem smile

annars kan du ju lätt mäta om ljusreglaget inte släpper igenom nå ström

Mizter-J
15 juli 2012 · 88 Inlägg

jag har kopplat ihop en fuling så länge värkar vara kabelbrand bakom intrumentbredan så orkar inte hålla på hehe men nu lyser de osv smile dock har min srs lampa börja lysa .. men men de är saab

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang