Första Egna bil, lite annorlunda frågor!

Emiiilz
5 mars 2013 · 908 Inlägg

risodlarn skrev:
Du fick en 5:a på skylinen också det är iaf en bil jag skulle ta framför en gammal volvo.

Hehe wink

Nissan Skyline R33 GTST "Tiger" (1994)
Hoppehare
5 mars 2013 · 20 Inlägg

Rquired skrev:

risodlarn skrev:

Rquired skrev:
Det behöver inte nödvändigtvis vara så att folk har något emot Volvo, en 850 eller S70 är vettiga bilar att köpa i den här klassen men 7/900? Det är en omodern bil på många vis och även om den håller väl är det långt ifrån något man kan misshandla hur som helst utan att problem uppkommer, vilket vissa gärna antyder.

Men själv förstår jag inte varför man rekommenderar en klumpig, omodern och osäker bil som är dyr i drift. Framför allt inte när det finns en längre lista med bättre bilmodeller  än vad 7/900 är på i princip alla punkter från säkerhet
till driftkostnader, några av modellerna på listan är tillverkade av Volvo dem med.

Ta då och rekommendera någon bil själv istället för att spä på denna diskussion.

Sen för att försvara mig lite lätt. Klumpig? Bra svängradie inte större än en annan bil med samma mått wink Den är omodern och den är osäker i krock men säker i drift. Man kan dö av ett motorstopp mitt i skogen i 30 minus lika gärna som i en krock. Mitt tankesätt! Du behöver inte ha samma eller tycka om det heller för den delen.

Vi ser olika på saker och ting men hur kan en volvo vara dyr i drift? Min gl drog 0.8 landsväg hade ingen värdeminskning och försäkringen låg på under 2000 om året. skatt ~2000

Det stämmer att de har en snäv svängradie men det är knappast den enda faktorn när 495cm pråm skall baxas runt. Sedan ser jag ingen anledning att dra upp några exempel när tråden redan har sex sidor med flera bra tips, och visst är driftsäkerhet en viktig faktor men den egenskapen finns hos de flesta väl skötta bilar och är inget exklusivt för Volvo 7/900.

Med dyr i drift syftar jag på de löpande kostnaderna eftersom ungdomar sällan springer runt med tjocka plånböcker, äldre Volvo dricker mycket bränsle särskilt med tanke på att effekt och prestanda är högst måttlig.

6sidor och där 4 är när folk tjafsar om vilket som är bäst för priset, volvo eller bmw tongue

Men kollade snabbt igenom blocket och hittade rätt många som jag tycker ser rätt fina ut.
http://www.blocket.se/vastmanland/Bmw_e … 10&w=3
http://www.blocket.se/helsingborg/BMW_3 … 10&w=3
http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_S4 … 10&w=3
http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_9 … 10&w=3

Senast redigerat av Hoppehare (5 mars 2013)

Baandit
5 mars 2013 · 137 Inlägg

Läst den här tråden till och från och älskar verkligen volvo vs bmw fighten, väldigt intressant smile. Meeen köp va fan du vill liksom (förutom s40'in tongue). Gillar du det inte sen så sälj det och köp nått annat, inte mer med det.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang