Fulaste lösningen som bilprovningen har köpt?

Hellmaster
28 oktober 2006 · 90 Inlägg

va är det fulaste du eller du vet någon som har gjort på sin bil och fått den igenom besiktningen?

bilprovningen skiljer sig väldigt mycket från plats till plats i sverige, jag vet bland annat morsan skulle besikta sin Toyota avensis -00  första gången efter att hon köpt den sprillans ny.
hon fick ombesiktning på att vänsta dimljuset var för högt ställt.
sen hörde jag att polarn hade vart in med en chevelle och ena fjädern var av och lite sånna smaskiga saker. men den rulla rätt igenom.

sen har jag en annan polare som fick igenom en 740 som han "nödlaga". han hade rost i balkarna. han pulade dit papper pch smetade på underredsmassa.

någon annan ful grej?

Chance favors the prepared mind
techel
28 oktober 2006 · 1 Inlägg

pappa lät en snygg brud som inte kunde svenska bes. hans fula gamla bil för många år sedan. Den gick!

Broder Jakob, broder Jakob, sover du? sover du? hör du inte klockan? hör du inte klockan? ding ding dong
ding ding dong
lixon
28 oktober 2006 · 27 Inlägg

Hade en Ford escort för några år sedan, den var tok rostig över och under... balkarna var väldigt rostiga,,, fick dock bara anmärkning på ena balken som vi lagade men den andra var lika rostig.. plus att de var lite hål här och var i golvet.

En sak som funkar bra som jag har kört på är blå kläder och barn stol. big_smile

Decibel
29 oktober 2006 · 2 911 Inlägg

Betong i balkarna på en 245;a som knappt höll ihop, rena papper

Dr-Diesel Dieseldoktor
29 oktober 2006 · 112 Inlägg

jag fick anmärkning på att ena fjädertallriken bak på en 244 var rostig, då skiftade jag sida på dom för det stod ju att det va höger på pappret, å då var det plötsligt en bra på höger sida, sen så tog frambromsarna ojämt, så jag tog fram smörjkannan och kletade lite på vänsta skivan så tog dom lika sen. och så var det en diesel och den rök för mycket, och justerskruven på insprutningspumpen var avbruten, så jag satte helt enkelt en stopp på gasreglaget så man inte kunde gasa mer än 3/4 gas, och då rök den inte

Ford F250 "XLT Lariat turbodiesel" (1986)
Oldsmobile Ninety-eight regency brougham "The first american diesel V8car" (1982)
brillmongo
29 oktober 2006 · 874 Inlägg

jag har inte kört nån fuling (än) men en arbetskamrat till mig körde nåt  (som jag antar är en klassiker) när han besikta sin i våras, han har ju Väldigtmörkttonade rutor i sin bil, han vevade helt sonika ner sidorutorna¨å besiktningsmannen kollade aldrig så den rulla igenom utan problem smile

- I came to wreck everything and ruin your life …. God sent me -
- www.gbrt.se -
- TRANCE4LIFE-
Audi A4 2.8 V6 quattro "bea II" (1997)
Germax
29 oktober 2006 · 12 086 Inlägg

_chevrolet_ skrev:
jag fick anmärkning på att ena fjädertallriken bak på en 244 var rostig, då skiftade jag sida på dom för det stod ju att det va höger på pappret, å då var det plötsligt en bra på höger sida

hahaa.. klockrent, det hade inte varit smidiagre att köpa en beggad på skroten för en hundring o bytt ena bara?=P

TheMav Nordic R - Webbis
29 oktober 2006 · 23 Inlägg

Popnitade sparklådor med underredsmassa på burk funkade i flera år wink

//TheMav
Volvo V70R MTE -98
Peugeot 206 GTI "Peggan" (2001)
Miklen
29 oktober 2006 ·

även om man vet d så blir man ju lite mörkrädd att d rullar runt såna här bilar.. att sen halva swebus armada inte klarar en besiktning..ja .. hmm smile

hpnotiq Bartender
29 oktober 2006 · 263 Inlägg

håller med miklen...
fan man blir ju lite mörkrädd asså...
ja skulle inte vilja krocka med en 240 som har betong i balkarna...

//
Hpnotiq
vettvilling STI TypeR Driver
30 oktober 2006 · 191 Inlägg

Hade en 740 med rostigt golv vänsterbak. Kapade ur å la en bakplåt under golvmattan som jag popnitade underifrån å sen på med underredsmassa. Funkade hur bra som helst.

Varför ha pengarna på banken där man inte ser dom?
MilleN
30 oktober 2006 · 9 108 Inlägg

På omegan hade jag en temporär lösning till det öppna luftfiltret, det satt knappt fast vid LMM så när slangen hoppade ur så dog motorn när man släppte gasen.. GIVETVIS lossnade slangen när bes-gubben var ute och provkörde. Den dog några gånger när han var ute, men han nämnde det inte ens.
Han sa bara "den här är inte original, det känner jag". Det sjuka är att den var ju faktiskt original i motorn förutom det öppna luftfiltret smile Hur som helst släppte han igenom det!

ludde__mannen draminbil.nu
30 oktober 2006 · 1 382 Inlägg

En kompis som panikmeka innan besiktningen satte nya bromsrör underbilen och fäste med buntband.. Det trista i historien var att han inte fick igenom den! "Det här var nog det värsta jag sett" sa besiktningsmannen!

--amanda-- LIMHAMN RACE CHICKS
30 oktober 2006 · 84 Inlägg

Min granne berättat om när han var med och skulle besiktiga en rishög till fiat uno. Han följde inte själv med in utan var bara med på vägen dit och hem men två år i rad körde ägarinnan med kort kort och höga klackar, konstigt att besiktingsgubben nere i gropen kolla mer upp i luften än på bilen? Hur som helst så fick den ingen anmärkning på all rosten som var undertill. Å gick igenom med rena papper. :p

My Sweetest Poison
Volkswagen Passat 2.0 FSI "Highline" (2007)
tibbe Låt aldrig bilen stå still..
30 oktober 2006 · 112 Inlägg

En polares pappa besiktigade sin 245 och då fick han en tvåa på ett av bakdäcken han åkte 300meter från bilprovningen och bytte platts på bakdäcken och åkte till baka och fick igenom den..

Var inte FÖR optimistisk, ljuset i tunneln kan vara ett tåg!
Malmoe SSS -12
31 oktober 2006 · 3 217 Inlägg

--amanda-- skrev:
Min granne berättat om när han var med och skulle besiktiga en rishög till fiat uno. Han följde inte själv med in utan var bara med på vägen dit och hem men två år i rad körde ägarinnan med kort kort och höga klackar, konstigt att besiktingsgubben nere i gropen kolla mer upp i luften än på bilen? Hur som helst så fick den ingen anmärkning på all rosten som var undertill. Å gick igenom med rena papper. :p

Ni tjejer har det väl bra... *nickar irriterat*

Jag snortar inte kola, jag röker inte på... Är man redan dum i huvet, är det fel väg att gå! - Sabotage, Epilog, Här och nu
Suzuki Swift Sport "ZC32S" (2012)
VolvoDanne
5 november 2006 · 275 Inlägg

farsan fick glapp i inre styrleden på sin 240, så han tog några plåtbitar och shimsa upp den å den gick igenom utan problem:D
en annan klassiker är ju att ha ca 5 liter bensin i tanken och 1 flaska k-sprit= 0.0 i avgasvärden big_smile

Senast redigerat av VolvoDanne (5 november 2006)

Volvo 740 GLT "Svarten" (1988)
BMW 535i "Sug sexa" (1987)
MilleN
5 november 2006 · 9 108 Inlägg

Peter_J_H skrev:
Min granne lägger blyplattor under sätena när han besiktigar sin Lamborghini.. Väger alldeles för lite smile

*kliar huvet* Varför?

båge montör och hobby mekaniker
5 november 2006 · 2 672 Inlägg

har hört om en som åkte igenom med blå blinkerslampor och blå parkeringsljus! flickvännen till denna sa att hon inte visste hur man bytte och dom skulle bara kolla hur det såg ut, men "glömde" byta till baka efteråt! bes. gubben sa att han släpper igenom den bara dom lovade att byta med en gång när gubben i huset kom hem!

Jonas Båge
mk1.se gtiklubben.nu
Live the life you love, RIDE ON.
Volkswagen Golf GTD "Smokey Joe" (1990)
Volkswagen Caddy 1,8 16v mk1 "Lilla Blå" (1990)
airam
5 november 2006 · 390 Inlägg

Förra året tror ja de va då funka ingen av bältesrullarna bak och han kommentera de, då sa ja att de fungerade när ja kolla dagen innan så han sa ja kunde kolla om ja fick ut dem medans han fortsatte, de va tvärslut men sa att ja fick ut dem en bit iaf då babbla han på om nå tips hur ja kunde smörja upp dem osv. Sen fick ja nå jordfel påvägen dit så ena positionlyse blinka iställe för blinkersen fram, inte så roligt.
Han frågade även vart jag hade vingen (4 hål i bakluckan), vilken vinge svarade ja och log. Inget han kunde ge mig nå för men helhetsintrycke blev inte så bra.
Trodde absolut de skulle bli ombes men han gav mig rent papper och sa ja skulle fixa de där när ja kom hem och de gjorde jag också såklart.

Det mest pinsamma jag har varit med om var första året jag skulle besikta den och monterade spacers och nya 18" nån dag innan bes bara, hann inte köra nått innan de va dags heller. Jaja då när han hade upp den på lyften satt alla hjul löst och ganska mkt dessutom! Han blev rent förbannad på mig och börja gapa om hur de hade kunnat gå åt helvete. Ropade dit sina kollegor och visade dem hur ja hade kört dit, blev mkt mutter och blickar riktade mot mig. Hade behövt köra den en sväng och efterdra spacrarna hmm Den gick igenom men fick "bra att veta" om alla hjul iaf, kände mig rätt skamsen kan ja säga.

Ford Mustang Mach I "Pappas bil" (1973)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang