Volkswagen early bay -72, campingbuss, motorbygge etc

Volkswagen "early bay" 221 Kleinbus, så kallas modellen, eller kortare T2, efterföljare till den tidlösa splitbussen. Årsmodellen är 1972 och är den sista årsmodellen som har de rundade stötfångarna med fotbräda och blinkers strax ovanför dem. Det är också den första årsmodellen med de större baklamporna och utsvängda skärmkanter både fram och bak. Projektet har bestått av lite rostlagning och återställning för att montera luftkyld motor igen, tidigare har den besudlats med en vattenkyld opelmotor. Nu är den tillbakareggad och luftkyld igen och så kommer det att förbli, iaf i min ägo. Hade turen att komma över en svensktillverkad campinginredning, byggd av Ulricehamns båtbyggeri på 70-talet, helt i teak och med många smarta lösningar. I övrigt bygger jag en ny motor på 2,1 liter och lite mer effekt än originalet, men ändå en snäll motor för familjevänliga och driftsäkra turer. Under tidens gång renoverar jag smått och hittar på små förbättringar. Hängpå! / Peter
  • 114 Följare
  • 93 106 Visningar
  • Uppdaterades senast 4 april 2017
Djo
12 november 2016 · 10 157 Inlägg

Trevligt med en nyhets updatering smile

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=272072
Projekt tråden om pv 444an med luftfjädring förgasar turbo och plåt breddning mm mm kolla in om ni vill :D
Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
12 november 2016 · 3 068 Inlägg

Ja... jag har inte varit sugen på att skruva på ett tag.. men fick lite ny lust till det när jag tog tag i att få i den i garaget och det gick helt smärtfritt bortsett från att jag behövde ladda batteriet en liten stund.

Nu ska jag fixa en 091-låda och fräscha till den, sen blir det att köra in motorn och se till att allt fungerar som det ska med den. Kan bli så att om allt verkar funka så monterar jag den och kör bestyckning på rullande landsväg.. Vi får se hur den beter sig sen framöver. Det blir nog en liten uppgradering iaf till en Dellorto 45 istället för weber 40 iaf.. fick tag på en riktigt fräsch billigt.

Linudollar
13 november 2016 · 102 Inlägg

Kliar i fingrarna att pilla med en vw buss... Måste klara av att hålla mig från att göra något dumt köp innan studierna är avklarade dock.
Om kapitalet fanns så skulle det vara härligt att köpa en t2 buss och åka till något fint ställe i södra europa med vänner i sommar. Stanna efter vägen vid något sjö och spela gitarr och röka diverse växter som får en att måla "peace" märket och blommor över hela bussen. Det vore något. smile

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
13 november 2016 · 3 068 Inlägg

Hehe, ja en bussresa runt i Europa vore nåt, eller kanske en sväng över till England och Skottland..! Det är ju en del av målet för min del, att ha en trevlig och driftsäker buss att tuffa runt med.. 1600:an som sitter i nu går faktiskt bra men den är trött i uppförsbackarna och man har ingen aning om när den brakar ihop.

Passa på att köpa en medan det fortfarande går.. splitbussar går knappt att köpa längre och även baybussar börjar bli dyra.

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
2 april 2017 · 3 068 Inlägg

Har inte skrivits nåt på länge.. Bussen står i garaget hemma.. men helt stilla har det inte stått iaf.

Bob-Miller
2 april 2017 · 1 308 Inlägg

Blir de inte svårt o få in bussen genom dörren sen,??hehehe...
Nä,den gick gott o lät riktigt rapp..blir fin i bussen.

Djo
2 april 2017 · 10 157 Inlägg

Låter grymt skönt smile

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=272072
Projekt tråden om pv 444an med luftfjädring förgasar turbo och plåt breddning mm mm kolla in om ni vill :D
Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
2 april 2017 · 3 068 Inlägg

Hehe.. jo, det skulle ju vara lite knepigt.. läste en artikel nån gång om en gubbe som byggde en hel bil i källaren.. Sen slog de ut en vägg och grävde ramp upp för att få ut den :-)

Tack, den känns vassare än jag hade räknat med, blir spännande att höra och se hur den går under belastning.. Frågan är var man landar i effekt och hur mkt skillnad det skulle göra med dubbla webrar.. skulle vara väldigt intressant att testa.. synd bara att jag sålt länkage och insug för dubbla..

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
4 april 2017 · 3 068 Inlägg

Händer inte mkt i veckorna tyvärr.. får hem ett paket imorn från dalhems iaf med ny oljepåfyllning med inbyggd vevhusventilation. Byter delvis för att påfyllningen är riktad bakåt.. riktigt idiotiskt i bussarna original att ha påfyllningen åt sidan så man måste fylla på olja med slang/tratt.. ja, allt är inte perfekt i folkvagn, även om man kan tro det :-)

Så ser den ut
https://vwparts.aircooled.net/v/vspfiles/photos/CB1771USA-3.jpg

Får även hem flänsar till avgas.. om jag skulle få för mig att bygga ett eget nån dag :-) Tyvärr inte rostfritt då jag inte har tillgång till tigsvets..

Senast redigerat av Peter_Eriksson (4 april 2017)

Djo
5 april 2017 · 10 157 Inlägg

Finfint smile

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=272072
Projekt tråden om pv 444an med luftfjädring förgasar turbo och plåt breddning mm mm kolla in om ni vill :D
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang