Fel lack på lackverkstad, vad gjorde dem för fel? Bilder

Artesuave
31 augusti 2015 · 1 Inlägg

Hej!

Jag är ny här på forumet, har läst mycket här tidigare och nu vänder jag mig hit för jag vet att det finns kunnigt folk här. Hoppas jag skriver i rätt avdelning nu...

Jag var nyligen med om en liten olycka där jag fick främre skärmen dörren och fronten repad så jag var tvungen att lämna in bilen. Dem bytte vissa delar och lackade om dörren, skärmen och hela fronten.

Jag upptäckte en dag efteråt att det inte är samma metallic färg som resten av bilen. Kollar man nära så ser man klart och tydligt att det inte är samma. Självklart åkte jag dit och påpekade detta dagen efter, det är en ganska stor och känd firma här i Göteborg. Vi gick direkt över till lackverkstaden och kollade med lackeraren. Dem påstår att det finns 15-17 olika recept för panther metallic som jag har på min bil men dem såg att det inte var samma som resten av bilen. Jag visade bakskärmen för dem som jag tidigare fått omlackad hos Brandts verkstad och där ser man ingen skillnad alls.

Jag ska lämna in bilen igen om 2v och då ska dem lacka om det, men dem började även att tala om att lacka om angränsade ytor. Jag sa till dem att dem får lacka om det som är fel eller lacka om hela bilen för jag vill ju att allt ska se lika ut såklart. Och jag vill inte dem ska börja ge sig på att lacka om angränsande ytor och så kanske dessa blir lika som det som dem gjorde tidigare. Rimligt borde väll vara att dem lackar om det som är fel så att det blir rätt och inget mer.

Jag bifogar några bilder som jag tagit där man tydligt ser skillnaderna. När man ser bilen i direkt solljus ser man inte så jättestor skillnad men i skugga synd det. Den med mer prickar (mer metallic) är den som dem lackat om och den andra är befintlig. Kan det vara så att dem blandat ihop färg själv enligt något recept? För stora metallic flingor? Alla synpunkter är välkomna, kommer gå dit och prata med dem en gång till ordentligt innan dem ska utföra detta igen.

http://s11.postimg.org/ohhgz951v/20150827_165012_001.jpg

http://s27.postimg.org/lyjnoul8z/20150828_191345.jpg


Ha en fortsatt bra dag!

race Race For Fun!
31 augusti 2015 · 379 Inlägg

Ser ju ut att vara en jäkla skillnad..tråkigt!

R.I.P Paul Walker
Race 350Z For Fun
Djo
31 augusti 2015 · 10 157 Inlägg

Många lacker finns i flera olika nyanser och om just din har så många som 15-17 kan jag ej svara på men om det är så så är det inte lätt att finna rätt.

Däremot om dom sett att det var fel borde dom ej lackat med den från början.

Dom ska lacka om allt dom lackat så det stämmer med resten av bilen självklart.

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=272072
Projekt tråden om pv 444an med luftfjädring förgasar turbo och plåt breddning mm mm kolla in om ni vill :D
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang