AKUT VW multivan -94. Går extremt dåligt.

BillyMMA
9 juni 2016 · 2 Inlägg

Hallå. Har en Multivan -94 som tanken var att vi skulle ner till fotbolls-EM med nu imorgon fredag. Igår när vi skulle starta den så gick den extremt dåligt på tomgången och dog efter 10-20 sekunder. Blev sedan successivt värre och till slut så dog den omedelbart efter start om man inte rörde gasen.

Blev sedan än sämre och det blev svårt att ens få upp varvtalet även om man tryckte ner gasen, vilket oftast gjorde att den dog. Om man lyckades få upp varvtalet till ca 2000 varv och uppåt så höll den sig vid liv och gick helt OK. Lyckades köra den en bra bit genom att hantera rödljus och köer genom att koppla/varva/bromsa med handbromsen. Släpper man gasen så sjunker varvtalen och den dör inom ett par sekunder.

I nuläget är den ståendes i Alingsås. Startar extremt lätt men dör inom ett par sekunder efter start, och den reagerar inte på gaspådrag. Är givetvis panik för oss som lagt 100 manstimmar på att måla och fixa i ordning den inför fotbolls-EM.

Det som är gjort är att vi har satt in nya tändstift, fördelarlock och rotor.

Vore oerhört tacksam om någon har någon bra ide om vad problemet kan tänkas vara? Felet har ju inte uppstått i samband med drift utan snarare när den stått avstängd över natten.

Om någon har tid över imorgon fredag för en akututryckning kanske även det kan vara intressant, haha.

Ha det gott
Billy

Patarei
10 juni 2016 · 129 Inlägg

Låter som ett liknande fel jag hade på en 245. Där var det luftmängdmätaren som hade sagt upp sig.
Denna byttes och felet försvann.

BillyMMA
10 juni 2016 · 2 Inlägg

Har hört det från andra håll också. Stort tack för svaret. Gött att få tag i en sån nu på fre kväll smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang