Volvo v70 -09 Vrid ratten gör ett nytt start försök?

MFriis
1 juni 2018 · 3 Inlägg
#1

Har fått detta felmeddelande 2ggr . Vrid ratten gör ett nytt start försök. Å bilen vägrar starta? Har haft in den på verkstad å då har bil fan startat så dom hittar inga fel koder. Nån här som haft samma typ av fel ?

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
1 juni 2018 · 12 500 Inlägg
#2

Den här tråden följer jag... Aldrig sett tidigare. Något med rattlåset eller? Inte så att ratten vilar på låset så det inte orkar släppa?

Sveriges andel av världens samlade utsläpp är 0,16 procent. Världens största utsläppsland Kina släpper på ungefär 50 timmar ut lika mycket som Sverige på ett år. Och visste du att 5% av våra totala utsläpp kommer från en enda skorsten...
MFriis
1 juni 2018 · 3 Inlägg
#3

Rattlåset är inte aktiverad i det läget, går att vrida ratten hur som. Kan tillägga att det har gått att knuffa igång bilen. Men larmet kvarstår, men för tillfället verkar allt funka.

MFriis
5 juni 2018 · 3 Inlägg
#4

Ingen annan som har samma typ av fel ?

Hiphoppucko
5 juni 2018 · 67 Inlägg
#5

Fick samma på en V50, ryckte pluskabeln i 20 minuter, efter det kom inte texten tillbaka. Men då vilade ratten på rattlåset, efter ett par ryck släppte det. Om inte annat läs felkoder, via vida eller Volvo, då får du ut varför felkoden kommer.

Senast redigerat av Hiphoppucko (5 juni 2018)

Glenne
24 januari · 1 Inlägg
#6

Har en Volvo v70 2.4 d automat från 2009. Efter att bilen stått parkerad över natten startar den plötsligt inte. Vid startförsök klickar det från reläer samtidigt som det i bilens högra display illustreras ett hänglås som sitter runt en ratt samt informationstexten "Vrid ratten nytt startförsök".

Bilens rattlås är inte spärrat, utan det går att vrida ratten obehindrat åt båda hållen. Har provat att koppla ur batteriet under ca en timme och därefter anslutit det på nytt, men med oförändrat resultat.

Övriga faktorer:
- Utomhustemperaturen +2grader
- Bilen har gått 20.100 mil
- Batteriet är endast tre månader gammalt, av hög prestanda och känt märke.

Är det någon som vet vad som är orsakar felet?

husseman
24 januari · 61 Inlägg
#7

hehe, denna har ja inte hört talas om heller. Felkoder bör nog tas. Säkert nåt med styrlägesgivare o Can bus problem- orka åka volvo...nääääää

Lycka till o Skål

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang