Skrammel vid ojämn väg och ett klickande ljud vid inbromsning - Passat 1.8t -04

9 Inlägg
Skrivet 19 september 2018 · Inlägg av trådskaparen #1

Hej,
Jag lämnade nyligen in min bil på en verkstad för att byta bromsskivor, belägg, och ena bromsoket fram. Därefter lämnade jag in bilen på en annan verkstad för att byta mina halvljus lampor. Nu har jag märkt att det skramlar metalliskt när jag kör på ojämn väg. Dessutom kommer ett klickande ljud en gång när jag trycker på bromspedalen. Det ljudet kommer bara ibland. Jag tror att ljudet kommer från höger fram vilket är den sida där bromsoket byttes. Nu funderar jag på om skramlet på något sätt kan bero på lampbytet då man var tvungen att plocka isär ganska mycket för att komma åt dem. Eller om det beror på bromsarna, vilket jag misstänker pga. det också blir ett klickande ljud ibland. Någon som har en idé om vad det kan vara? Vet ju inte om jag ska ringa tillbaka till verkstaden som bytte bromsarna eller den som bytte lamporna.

1 801 Inlägg
Skrivet 19 september 2018 #2

.
- Fram med en peng, då du nu tvekar.
Krona eller klave.

Kronan är bromsbytarfirman!


- Eller så lyfter du upp bilen, plockar av hjulet och gör en egen första koll.


- Måste vara omöjligt att svara på.
Men visst, jag satsar gärna en peng på att kronalternativet är lösningen.

Senast redigerat av Meaganeowner (19 september 2018)

Reservdelsnisse · 63 Inlägg
Skrivet 19 september 2018 #3

En kompis hade ett skrammel efter byte av ok. Han fick spänna om fjädern som sitter på beläggen, den var ej bytt och orsakade att oket rörde sig i gupp.


https://www1.garaget.org/gallery/images/120/119528/119528-f51c366e4ad981e9fd1c2f8aac170a17.jpg

Senast redigerat av Bmsone (19 september 2018)

9 Inlägg
Skrivet 19 september 2018 · Inlägg av trådskaparen #4

Bmsone skrev:
En kompis hade ett skrammel efter byte av ok. Han fick spänna om fjädern som sitter på beläggen, den var ej bytt och orsakade att oket rörde sig i gupp.


https://www1.garaget.org/gallery/images/120/119528/119528-f51c366e4ad981e9fd1c2f8aac170a17.jpg

Fjädern? Är det samma som monteringsbygeln? Såg nämligen nu att den bygeln saknas på det nya oket. Så antagligen har man missat att sätta dit den på verkstaden eller så har den lossnat efteråt hur sannolikt det nu är. Tack för svar i alla fall!

Reservdelsnisse · 63 Inlägg
Skrivet 19 september 2018 #5

Den var det jag menade

9 Inlägg
Skrivet 23 september 2018 · Inlägg av trådskaparen #6

Jag blir galen på bromsproblemet! Lämnade in bilen igen och mycket riktigt saknades monteringsbygeln på det bromsok som hade blivit bytt. Efter att den monterats dit så har skramlandet försvunnit. MEN inte det klickande ljudet. Och istället har ett skrapande ljud uppkommit när jag svänger med fullt rattutslag till vänster. (Höger broms fram som är problemet). Ljudet uppkommer alltid när jag ska parkera utanför huset då jag svänger vänster och måste köra upp på en liten trottoarkant. Men ibland låter det även när jag kör rakt fram. Jag tror det försvinner när jag tvärbromsar. Min tanke är att något tar i bromsskivan, kan den ha blivit skev under den tid som jag har kört omkring med ett löst sittande bromsok/belägg?

2 785 Inlägg
Skrivet 23 september 2018 #7

Hej!
Kanske  bromsskivan tar i skyddsplåten.

9 Inlägg
Skrivet 26 september 2018 · Inlägg av trådskaparen #8

jaka54 skrev:
Hej!
Kanske  bromsskivan tar i skyddsplåten.

Hej!
Ja jag har försökt trycka in den med en skruvmejsel men har inte gjort så mycket framsteg. Får göra ett försök till annars lär jag lämna in den igen.

9 Inlägg
Skrivet 1 oktober 2018 · Inlägg av trådskaparen #9

Lämnade in bilen i torsdags och då trodde de att bromsbelägget låg på. De mumlade någonting om rost. Eftersom oket är nytt antar jag dom menar från okhållaren. Ljudet försvann ett tag men kom tillbaka. Ska lämna in den idag igen och de skulle kolla igenom bromsen mer grundligt. Nu började de prata om att ett hjullager eller en spindelled var dålig. Men varför skulle ljudet börja höras först efter att de bytt bromsok, skivor och belägg?

2 785 Inlägg
Skrivet 1 oktober 2018 #10

Hej!
De har kanske glömt ett verktyg någonstans!? -Jodå! Jag har varit med om det! Det är därför jag fixar mina bilar själv.

924 Inlägg
Skrivet 1 oktober 2018 #11

Hm ja det kan vara ett verktyg. Min förra brukis jag hade så klunkade det som fasiken lite då och då.
Efter kontroll så visade det sig att någon hade slagit fast en hylsa på en bult med ett kort spärrskaft. Detta satt kvar under bilen och dunka i när vägen blev ojämn. Förmodligen gick väll han på rats och någon annan trodde bilen var klar hahah. Så allt kan hända smile

9 Inlägg
Skrivet 1 oktober 2018 · Inlägg av trådskaparen #12

jaka54 skrev:
Hej!
De har kanske glömt ett verktyg någonstans!? -Jodå! Jag har varit med om det! Det är därför jag fixar mina bilar själv.

Hade jag haft ett garage hade jag kanske kunnat kolla på den själv. Men jag är så okunnig om bilar så jag litar inte på att jag skulle göra rätt.

9 Inlägg
Skrivet 4 oktober 2018 · Inlägg av trådskaparen #13

Jag fick lämna in bilen igen på verkstan och då de inte kunde höra nått så fick en anställd åka med i bilen så att jag kunde visa vad jag hörde. Han sa direkt att det är en dålig stötdämpare och att den troligen blev utsträckt när bilen hissats upp vid bromsbytet. Och att det är därför den har börjat låta efter bromsbytet. Han sa att det inte var någon fara att köra omkring med den och att den inte behöver bytas på en gång. Är det verkligen bra att köra runt med en stötdämpare som är dålig?


Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll

Senast i forumet

Diskussionsforum


Projekt


Evenemang