Felsökning bmw 120d

3 Inlägg
Skrivet 22 september · Inlägg av trådskaparen #1

Lampa för motortemp tänder sig efter 10min körning ibland inte alltid,tycker inte motorn är speciellt varm,kylfäckten startar nästan direkt.tempgivare.termostat.vattenpump?

1 423 Inlägg
Skrivet 22 september #2

Ja precis, antingen är väl givaren kass eller så är det dålig rotation på vattnet så det blir varmt just där givaren sitter.
Är det en E87 eller F20 du har? På E87 vet jag inte men på F20 finns det ingen tempmätare, men man kan ändå få fram motortemp genom en hemlig meny, både vattentemp och oljetemp. Det vore ju intressant att jämföra dom, både vid kall motor och efter tio minuter när varningen kommer

1 423 Inlägg
Skrivet 22 september #3

Verkar vara ungefär samma på E87:

https://www.youtube.com/watch?v=9oSdk8WGTKw

3 Inlägg
Skrivet 22 september · Inlägg av trådskaparen #4

Svarte_Orm skrev:
Ja precis, antingen är väl givaren kass eller så är det dålig rotation på vattnet så det blir varmt just där givaren sitter.
Är det en E87 eller F20 du har? På E87 vet jag inte men på F20 finns det ingen tempmätare, men man kan ändå få fram motortemp genom en hemlig meny, både vattentemp och oljetemp. Det vore ju intressant att jämföra dom, både vid kall motor och efter tio minuter när varningen kommer

Tack provar om jag kan få fram motor temp då får man ju svar på det man verkligen vill veta .motor temp.ps borde vara förbjudet att inte ha tempmätare😀

3 Inlägg
Skrivet 22 september · Inlägg av trådskaparen #5

Fick fram motor temp den visar 104grader när motorn är kall ,måste väl var givaren då.

1 423 Inlägg
Skrivet 22 september #6

Ja, låter som det


Sponsrade tjänster

Powered by
boka bilservice till fast pris

Senast i forumet

Diskussionsforum


Projekt


Evenemang