Ford Focus -03 problem med centrallås och öppning av bakluckan

Woiz
17 mars · 5 Inlägg
#1

Tjenna, ny på forumet! Bilen är en Ford Focus 1.6L flexifule -03. Problemet jag har är att det inte går att låsa/låsa upp bilen med fjärrstyrningen på nyckel, när jag vrider om nyckeln i dörren låser bara just den dörren (alla dörrar ska ju låsas). Knappen för att låsa upp bakluckan funkar inte heller, varken på nyckeln eller inne i bilen.
När jag klickar på lås upp knappen på nyckeln så blickar dom yttre varnings lamporna (alla blinkers) en gång, samtidigt kommer det ett klick ljud från hands facket. Tog loss hands facket och hittade både PCM:en (power controll module) och något jag tror kallas "lock alarm modul" eller "övrig styrenhet", ljudet kommer iaf från den "övriga styrenheten".
Är den någon som har nån aning om vad felet kan vara och hur jag fixar de?

Snackade bara över telefon och förklarade för en Fordmekaniker här i Luleå att jag hade problem med centrallåset och han menade på att det kunde kosta upp mot 10 tusen att felsöka och fixa de. Köpte bilen för 6.5k för en månad sedan så hade vart skönt slippa den utgiften.

Mvh Filip

malus Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
17 mars · 3 636 Inlägg
#2

Du har såklart kollat relevanta säkringar..?
Innan man går vidare med mätning av spänningar..

Woiz
18 mars · 5 Inlägg
#3

Juste glömde skriva det, hittade centrallås säkringen 63 bakom säkringsdosan under ratten. Säkringen var bränd, stoppade in en ny säkring som också brändes när jag klickade på lås upp knappen.

malus Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
18 mars · 3 636 Inlägg
#4

Det tyder på någon form av kortslutning eller avskavd kabel  som ligger emot chassiejord.
Då blir de till att börja mäta eller syna kablaget.
Det brukar bli fel där kablar rör sig mycket , vid genomföringar där isoleringen går av.

Senast redigerat av _- (18 mars )

Woiz
18 mars · 5 Inlägg
#5

Okej, har redan försökt komma åt kablarna i bakluckan men misslyckats då jag inte ens lyckas öppna bakluckan. Antingen är nycklarna nötta eller så är låset på backluckan dåligt. Tog bort inredningen inifrån på bakluckan för att se om det fanns någon evakuerings vajer man kunde dra i men hittade igen. Finns det några fler klassiska ställen som kabeln kan gå av på, på dessa bilar?

Woiz
18 mars · 5 Inlägg
#6

Jag felsökte lite noggrannare, och fick centrallåset att funka igen (öppning och låsning av de fyra framdörrarna), det är bara när jag trycker på "öppna bagageluckan som säkringen rycker, både på nyckel och knappen inne i bilen. Och det blir ingen skillnad om jag drar ur kontakten till låset i bakluckan.
Uppskattar fortfarande fler tips på hur jag kommer åt att öppna bakluckan manuellt, då nyckeln inte funkar.

Senast redigerat av Woiz (19 mars )

Woiz
31 mars · 5 Inlägg
#7

Hittade felet. Det var kabelbrott i övergången mellan tak och baklucka. Efter att jag lagat det funkar allt som det ska igen.

malus Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
31 mars · 3 636 Inlägg
#8

Sedär!
Det fixade du bra.

Kalle97
6 oktober · 1 Inlägg
#9

Jag har exakt samma fel på farsans Ford (likadan som din). Kan du förklara lite mer exakt vart kabelbrottet var. Fick man ta ut innertaket? Eller bryta upp luckan för o komma åt?
Tack på förhand Mvh. Kalle

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang