Steget klipper vid hög bas

Ockelbo300
8 november · 3 Inlägg
#1

Hejsan,

när man höjer ingångsnivån på mitt steg närmare max så börjar det att "klippa". Har även satt på "over clip" vilket skall göra att det klipper 15% senare än vad det bör göra.

Är ett 1200W Stetsom som driver två kicker 10or så känns som att det ska gå att dra upp högre?
Kan det bero på dålig jordpunkt kanske? Just nu är det jordat i en befintlig jordpunkt för ett baklyse.

Är helt grön vad gäller ljud så hjälp uppskattas big_smile

mb_pucken
8 november · 4 337 Inlägg
#2

Vill minnas att stetsom stegen gillar ström. Vad har du för spänning vis steget när det klipper?
Hur grova kablar?
Batteri?
Skulle jorda i en ordentlig jordpunkt tex att bältesfäste eller liknande :-)

Spana gärna in mitt projekt på mercorna och lite annat :) http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=262552
eller på projektet på min caddy mk1 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=303965
Xebers76
8 november · 1 497 Inlägg
#3

Ta gärna bild på den jordningen, gissar att den är för klen ja tongue sen ska man inte glömma jorden mellan chassie och batteri

Varför inte ta med hela soffgruppen ut på vägarna? Kolla gärna min tråd "Den rullande soffgruppen"
https://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=319705
Ockelbo300
8 november · 3 Inlägg
#4

Spänningen går från typ 14.1V till  runt 13.8 - 13.9V när det klipper, känns väl ändå helt ok?

Kabel grovlek har jag för mig är 20mm²

Körs på vanliga batteriet 12V 74Ah, men blir samma resultat när generatorn jobbar.


Diametern på själva jordpunkten är något mindre än ringskons.

https://www1.garaget.org/gallery/images/221/220933/220933-eab346183aa1164adea95143f84e8338.jpg

Senast redigerat av Ockelbo300 (8 november )

Bassiehof
10 november · 972 Inlägg
#5

Du ska inte använda gain som en volymkontroll.

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang