Motorlampa på Subaru Outback

supermao
20 november 2019 · 4 Inlägg
#1

Har sedan i somras haft problem med lampor i instrumentpanelen. Ibland helt utan förvarning tänds
motorlampan, antisladd och lampan för parkeringsbroms ur funktion (tror jag det betyder). Dessa kommer alltid samtidigt och försvinner också samtidigt. Kan inte hitta något samband när lamporna  tänds eller släcka. Har haft inne bilen på service flera gånger, både när lamporna lyser och när de är släckta och det finns inga felkoder i systemet. Bilen går precis som vanlig med det undantaget att farthållaren inte fungerar när lamporna är tända.

Någon som kan ha en aning om vad detta beror på?


https://www1.garaget.org/gallery/images/131/130587/130587-7c2e681e225b5ca00a27b69b873eab76.jpg

mb_pucken
20 november 2019 · 4 599 Inlägg
#2

Lyser lampan finns det felkoder.
Farthållare brukar inte funka när felkoder finns. Felkoder kan ligga i andra system än motor och ändå tända motorlampan.

Vet du vad dom läst felminnet med? Hos Subaru?

Spana gärna in mitt projekt på mercorna och lite annat :) http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=262552
eller på projektet på min caddy mk1 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=303965
supermao
20 november 2019 · 4 Inlägg
#3

Bilen är alltid servad hos auktoriserad Subaruverkstad men vilka apparater de använt vid felkodsavläsning vet jag desvärre inte. Det jag nog menade var att det inte fanns några loggade fel i systemet när jag servat bilen, alldeles oavsett om lamporna lyst eller ej. Men jag har haft inne bilden åtminstone 2-3 gånger och man har inte kunnat lokalisera felet, annat än med mycket allmänna gissningar.  När lamporna börjar lysa kan jag antingen vänta ett par dagar så försvinner dem lika plötsligt som de kom. Ett annat sätt är att plocka bort batteriet under ca 30 minuter. Detta gör alltid att lamporna slutar lysa.

Som sagt bilen går precis som vanligt, men eftersom jag ofta byter bil vart 10 år så skulle det vara bra att hitta en lösning inför en stundande försäljning.

Parre7
20 november 2019 · 58 Inlägg
#4

Hade samma sak då jag ägde en volvo 855 t5 turbo där alla varningslamporna började att lysa då och då från ingenstans. Samma sak med halvljuse o annat flimmrade allt jämnt. Fick nå idéer om att mätarhuse va kasst eller generatorn som var knas

Subtext
19 april · 44 Inlägg
#5

Motorlampan på min Outback -2001  (17000 mil)   har ända sen jag köpte den för 3,5 år sedan tänds någon enstaka gång och sedan alltid slocknat efter någon minut.
Koll med Sub-verkstad gav att detta beror på lite värmeberoende och plastdetaljer vid givare??
I alla händelser har jag då  bara ignorerat det och bilen har alltid gått som ny.
Det tenderar dock att lysa extra sällan när jag tankat 98 oktan, vilket jag gör ibland för att skämma bort "rollsen" en aning.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang