Audi 100 Turbo "Here we go again"!

zzr9409209
3 december 2019 · 716 Inlägg
#21

Är den ny så kan det inte vara det felet.
Fältar ut menas med att rotorns lager är slut så att densamma går ut i fält,gods,blir kortis....Har hänt mig  för lännnnge sedan på en Ascona,provade med dubbla batterier,men startade inte,bytte  start så var problemet borta.

jaka54
7 december 2019 · 4 084 Inlägg
#22

Hej!
Då är nya kontakten monterad!
Kostade ca 80kr på ebay. VAG ville ha över 700kr.
Vi får se om den löser problemet!https://www1.garaget.org/gallery/images/192/191993/191993-eb3e3517613cfb704621d1ccdf9597b9.jpghttps://www1.garaget.org/gallery/images/192/191993/191993-61ac23d772fe128d8ae2d80bcf242cf9.jpg

Senast redigerat av jaka54 (7 december 2019)

Magnus138
7 december 2019 · 10 Inlägg
#23

Hej, sparka på plasten under instrumentbrädan! En kabel till tändningslåset som gäller stöldskyddet glappar i Audi 100 och tidig a6 (som jag har). Så bilen startar, går någon sekund och dör. Gång efter gång. Sparka  så fixar det sig oftast. (Men när bilen rullar så funkar allt)

Jag är lång och hade pjäxor på mig. Kom åt att trycka på under instrumentbrädan. Fick tydligen okontakt där men bilen gick som vanligt - ända tills jag stannade för att handla. Sedan gick stöldskyddet igång. Men av en tillfällighet löste vi problemet.

caromania Forummoderator
7 december 2019 · 9 044 Inlägg
#24

Magnus138 skrev:
Hej, sparka på plasten under instrumentbrädan! En kabel till tändningslåset som gäller stöldskyddet glappar i Audi 100 och tidig a6 (som jag har). Så bilen startar, går någon sekund och dör. Gång efter gång. Sparka  så fixar det sig oftast. (Men när bilen rullar så funkar allt)

Jag är lång och hade pjäxor på mig. Kom åt att trycka på under instrumentbrädan. Fick tydligen okontakt där men bilen gick som vanligt - ända tills jag stannade för att handla. Sedan gick stöldskyddet igång. Men av en tillfällighet löste vi problemet.

Låter som ett relä/chip som drabbats av kallödning. Jag hade liknande problem med min äldsta Rover. När väl chipet lokaliserats och lötts om försvann huvudvärken. Då handlade det om halvljuset.

When the eagles are silent, the parrots begin to jabber.
jaka54
7 december 2019 · 4 084 Inlägg
#25

Hej!
Något stöldskydd finns inte på brorsans Audi 100 Turbo-91:a , inte heller på min Audi 100 2,0E -89:a.
Vi väntar med spänning om byte av kontakt ska visa sig vara det som löser problemet med att motorn stundtals ,efter man kört en stund, vägrar att starta.

Senast redigerat av jaka54 (7 december 2019)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang