Volvo 740-88 LH2.2 med b230FD har ingen gnista!

Albinerikols
3 juni · 4 Inlägg
#1

Tjena köpte en 740-88 med lh2.2 och b230fd motor. När jag köpte den så startade den inte.
Böt hallgivare o den hoppade igång utan problem. Men den gick inte riktigt bra. Den typ misstände. Så jag började byta delar i tändningväg.
Har bytt:
Tändstift(nytt)
Tändkablar (nytt)
Tändspole
Rotor ooh fördelare (nytt)

Utan framgång. Sen helt plötsligt så försvann gnistan helt...
Har för mig att jordkablen på Tändspolen ska "pulsera" men när man kör den på starten så är det konstant jord just nu. Här även testat en annan tändbox med samma nummer. Oxå utan framgång.
Blir helt galen.
Nån som har nått tips vad det kan vara

husseman
3 juni · 429 Inlägg
#2

Hmm.. sitter det inte en tändmodul på dessa? Dessa kan klappa ihop. Brukar sitta med alukyl. mot vägg i motor rummet. Inte igår man skruvade med dessa men såna har man bytt många. Kolla efter den.

mvh/husse

Albinerikols
3 juni · 4 Inlägg
#3

husseman skrev:
Hmm.. sitter det inte en tändmodul på dessa? Dessa kan klappa ihop. Brukar sitta med alukyl. mot vägg i motor rummet. Inte igår man skruvade med dessa men såna har man bytt många. Kolla efter den.

mvh/husse

Glömde skriva att jag testat mella olika tändmoduler oxå. Utan resultat

axxet Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
3 juni · 4 413 Inlägg
#4

Jag hade bytt dendär hallgivaren 1 gång till..
För den gick ju igång på den du bytte till..

Albinerikols
4 juni · 4 Inlägg
#5

Nej det är inte den de är fel på är jag nästa säker på. För när den va paj förra gången så kom det ingen soppa heller men de gör de nu

husseman
5 juni · 429 Inlägg
#6

Hmm, inte en ny grillad spole?- testa med en annan... låter som du testat det mesta.
Lycka till/husse

Albinerikols
5 juni · 4 Inlägg
#7

husseman skrev:
Hmm, inte en ny grillad spole?- testa med en annan... låter som du testat det mesta.
Lycka till/husse

Ingen aning har 2 st ska testa byta. Imorgon

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang