Glödtrådslampa blinkar, motor tappar effekt audi a3 2.0 tdi -11

jema14
29 juni · 5 Inlägg
#1

Hej alla bilkunniga!

Igår när jag körde så började glödtrådslampan blinka samtidigt som motorn tappade effekt, det hände i princip ingenting när jag försökte gasa. När det hände låg jag runt 140km/h och regnade lite, var väl runt 20grader och hade kört i ca 30 min i liknande hastighet. Svängde av på nästa avfart och startade om bilen och försvann det. Körde sedan ca 1h motorväg till i liknande hastighet utan att det hände något mer.

En vän läste av felkoder idag men det fanns inga.

Detta har hänt mig en gång tidigare för 2 år sedan när jag hade kört 3h motorväg en varm sommardag, var runt 30 grader varmt och låg nog runt likande hastighet den gången. Stängde av motorn och på igen så var det borta. Körde ytterligare 2 timmar utan att någon hände. Tänkte då att det kunde haft med värmen att göra. Bokade tid på verkstad då och när jag kom dit 1-2 veckor senare så fanns det inga felkoder kvar.

Bilen är som sagt en audi a3 2.0 tdi -11 som gått 9200mil.


Vad kan detta vara?

Har själv försökt läsa runt lite men tycker inte att någon har haft riktigt samma problem. I en tråd spekulerades det i för högt turbotryck, kan det ske vid hastigheter runt 140 på en bil som min?

Hur snabbt raderar bilen felkoder själv?
Vännen tyckte att jag skulle be en verkstad söka felkoder för att de har mer avancerad utrustning. Borde jag boka tid och se om de hittat något denna gången?

Tacksam för alla tips smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang