Positionsljus lyser inte på nykopplad belysning släp

walles1234
20 november 2020 · 2 Inlägg
#1

Hej

Köpte denna sats till mitt släp:
https://www.nettotrailer.se/shop/lygte- … 3146p.html
(2 nya lyktor bak, aspöck multipoint V + 2 positionsljus led)

13 polig kontakt och när jag kopplat in allt så lyser inte positionsljusen i fram på släpet.
Alla funktioner fungerar bra på lyktorna bak.
Jag har en V90 årsmodell 2018 så tänker att bilen inte är för gammal.

Någon som har tips på vad som kan vara fel? Sökt i forum och googlat massa men hittar mest problem 13 till 7 polig kontakt.

Brådhis * Voff voff *
20 november 2020 · 6 109 Inlägg
#2

Mät och se om du har ström till kontakterna till positionsljusen fram. Kan ju var så att satsen är defekt eller felkopplad tex.

The evening sun touched gently on the eyes of Lucy Jordan...
anderz_1
20 november 2020 · 117 Inlägg
#3

Har du provat att byta håll på kablarna till positionsljusen ?
Led ljus lyser inte om dom kopplas"baklänges"

Gummi är färskvara och bör bytas ofta
Utmarks-Loke
20 november 2020 · 3 685 Inlägg
#4

Kolla så du har ström i kontakten på bilen, både stiftet i mitten och stiftet snett neråt-vänster. Dom är till höger och vänster bakljus egentligen, men släpkärran kan vara kopplad så att de tagit den ena till bakljuset och den andra till positionsljusen.

Brådhis * Voff voff *
20 november 2020 · 6 109 Inlägg
#5

Och framförallt, prova släpet på en annan bil innan du börjar riva i allt... smile

The evening sun touched gently on the eyes of Lucy Jordan...
husseman
20 november 2020 · 843 Inlägg
#6

Hmm, gissar på att du inte fått till dessa tryck-o glapp kopplingarna rätt. Dvs, de som du klämmer över matartråden. De e´viktiga att trycka ihop helt o på rätt håll. Då brukar de funka några månader innan de oxiderar bort..- ta på elfett är ett tips. Då håller de längre..fast ett riktigt skitsystem om du frågar mig.  Brukar ersätta dessa med lödning och lim/krympslang. Lycka till.

mvh/husse

walles1234
25 november 2020 · 2 Inlägg
#7

Snacka om trött, båda nya positionsljusen som jag hade köpt var trasiga. Fick två nya från leverantören och nu fungerar dom.
Tack för alla råd och tips!

husseman
25 november 2020 · 843 Inlägg
#8

Hmm, gött att det fixade sig- antar att du inte använder grejer från nettotrailer nästa gång..hehe

Hållit på med släp i 25 år o lärt vilka man handlar av.

mvh/husse

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt