Svårstartad efter att ha stått, går sedan jättebra - Nissan micra 1.2 -04

LuXaz
25 december 2021 · 1 Inlägg

Hej, har en Nissan micra med 1.2l motorn.
Den är RIKTIGT svårstartad när den stått tex över natten, det kan alltså ta över 30 min innan den visar livstecken. Detta när den stått inne i varmgarage.

Har då felsökt det mesta känns det som (gnista, soppa, komp osv) och har kommit fram till att när den är svårstartad så är han snål med gnista på stiften. Det kan gnista 2/3 gånger per stift sen slutar det gnista. Så gör det varje gång man vrider på. Har testat att byta stiften självklart och dem gör likadant.

Får inte upp några felkoder alls. Ingen lampa i bilen lyser heller om att den inte godkänner nyckeln. Samma problem även om man använder keyless eller stoppar in nyckel. Har tyvärr inte möjlighet att testa annan nyckel då det endast finns en nyckel till bilen.

Har även testat att ta ut dem flesta sensorerna och rengjort kontakter och sensor, ingen skillnad.

När bilen sedan väl plötsligt startar så går den riktigt bra, man kan stänga av den och starta den utan problem och går som sagt fint motormässigt.

Har inte lyckats hitta något liknande problem på något forum på varken svenska eller engelska.

Svårt att veta vad man ska testa eftersom bilen startar lätt och går bra när den väl startar, vilken gör felsökningen väldigt långdragen.

Någon som har någon idé vart man kan kolla vidare? Vi börjar få slut på idéer på saker att kolla nu.

Volvo V90 (2017)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang