Kempomat/Kemppi 163S, får inte fram gas. *Löst*

Hilmer
17 januari · 1 677 Inlägg

Har en Kempomat 163S som börjat strula, gasen flödar inte i munstycket längre utan det enda som händer är att det "puffar till" när man trycker på knappen på handtaget.
Har kikat under skalet och kan inte se nåt uppenbart fel, gas finns i flaskan och det kommer fram gas till svetsen och så pass att det puffar till i munstycket men sen kommer det inte fram mer gas.
Det lutar väl åt den där elektromagnetiska ventilen som släpper fram gasen, men det kommer ju fram gas precis när man trycker på knappen så helt usel verkar den ju inte vara, men och andra sidan vad kan det annars vara!?
Svetsen används endast sporadiskt numera och står i uppvärmt garage.
Nån som har koll på sånt här?

Senast redigerat av Hilmer (30 april )

Growe Fri fart för ett fritt folk!
17 januari · 11 931 Inlägg

Hilmer skrev:
Har en Kempomat 163S som börjat strula, gasen flödar inte i munstycket längre utan det enda som händer är att det "puffar till" när man trycker på knappen på handtaget.
Har kikat under skalet och kan inte se nåt uppenbart fel, gas finns i flaskan och det kommer fram gas till svetsen och så pass att det puffar till i munstycket men sen kommer det inte fram mer gas.
Det lutar väl åt den där elektromagnetiska ventilen som släpper fram gasen, men det kommer ju fram gas precis när man trycker på knappen så helt usel verkar den ju inte vara, men och andra sidan vad kan det annars vara!?
Svetsen används endast sporadiskt numera och står i uppvärmt garage.
Nån som har koll på sånt här?

inte så att du har ett väck på slang paketet som stoppar flödet..

Stance=slammad bil som endast kan framföras i 2km/h på svenska vägar. håll skiten hemma i garaget så slipper vi andra hamna bakom era skithögar..
Volkswagen Polo 1.6Tdi "Biloptimering i Sverige" (2010)
Seat Arosa (1999)
Hilmer
17 januari · 1 677 Inlägg

Growe skrev:
inte så att du har ett väck på slang paketet som stoppar flödet..

Jag misstänkte ju slangpaketet från början eftersom det är originalet som sitter där, men jag har haft av det och får bra flöde med tryckluft (ja även med lågt tryck). Sen har vi det här med att den "puffar till" i startögonblicket vilket jag tycker borde tyda på att det är fritt fram, men jag kan ha fel, det har hänt förr...wink
Sen funderade jag på om det är ett elektriskt fel, att den öppnar ventilen vid startögonblicket men att den sedan inte orkar hålla ventilen öppen, men det är ju inte lätt att börja mäta när man inte vet vad man ska mäta eller hur...

Köpte den begagnad på mitten av 90-talet så den har varit med ett tag men aldrig svikit mig tidigare, så det är kanske inte så konstigt ifall det spökar nu, men retligt om det inte går att fixa!

Hilmer
30 april · 1 677 Inlägg

Uppdatering, nu fungerar svetsen igen! smile
I dag gick jag på svetsen igen för att försöka luska ut felet med att där inte kom någon gas i munstycket, och till sist hittade jag faktiskt felet. Det var reduceringsventilen som på nåt sätt gett upp, det poffade liksom till när man tryckte på handtaget men sen slutade gasen att komma. Har varit på det mesta vid det här laget men inte trodde jag det var denna som strulade då det kom gas fram till svetsen och att det kom gas när man lättade på slangen från flaskan. Oavsett så fungerade igen efter att jag monterat den gamla ventilen/manometern som jag långt om länge hittade i gömmorna.
Manometern som gett upp köpte/bytte jag för 8-10 år sedan, manometern från hedenhös som jag monterade tillbaka nu fungerar klockrent fortfarande! smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang