Volvo 240 k-jet dör som varm

volvofinnen
15 maj · 1 Inlägg

En 240 från -88..har satt nya pumpar eftersom de var sönder. Har ett bränsletryck på 5bar både som kall och varm, styrtryck 0.8 bar som kall och 3,2 bar som varm. Den går ca 20min, efter det slutar den svara på gasen och efter ett tag går den på 2cyl. Trycken hålls dock på 5 bar och resp. 3 bar. Efter ett tag då den går såhär dör sen, kommer ingen bensin till någon av spridaren. När man tvingar upp plungern några gånger till max läge kommer det bensin igen en liten stund från spridarna..man får igång bilen och kan gasa ca 10sek innan den igen går på 2cyl och sedan dör. Förstår inte varför det inte kommer bensin från spridarna då man rör plungern en liten bit uppåt..trycken är ju okay så det borde komma ut nåt. Har prövat att ha röret löst från spridaren med och det kommer inte heller då bensin, så har inget med spridaren att göra.
Har haft isär tryck ventilen och bränsle fördelaren, alla oringar är bytta och tryckventil/kolv löper fint. Även kallstarts ventilen har varit isär och eftersom trycken är okay fungerar den fint. Har någon stött på nåt liknande?

Steff240
15 maj · 693 Inlägg

Ett långskott kanske, men det skulle kunna vara så att du har ett vakuumläckage som uppstår när motorn blir tillräckligt varm.
Då räcker inte vakuumet till för att lyfta mängdskivan såpass att bränslet släpps fram.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang