Ska bränslepumpen bete sig så här?

bojdacylindrar
5 december 2022 · 25 Inlägg

Hallå,

Vi har en Volvo V40 1999 som stått stilla ett bra tag. När vi försökte få igång den nyligen så fick inte startmotorn tillräckligt mycket ström, det visade sig att det var jordpunkterna som ärgat lite för mycket (batteriet var ok). Efter att ha slipat rent jordpunkterna så drar startmotorn runt och den tänder på startgas, men får ingen bensin. Bränslepumpen har fastnat en gång tidigare, då fick vi slå med handflatan på tanken så kom den loss och bilen gick igång.

Nu funkar inte det tricket längre. Antog att det var dags att byta den, så vi demoterade den. Men när vi testade men batteriström direkt på pumpen så sprutade den ut kvarvarande bensin åt båda håll.

Frågorna är:
1) Att den sprutar ut bensin även ur insugshålet, beror det på att den inte har något mottryck i demonterat läge? Eller är det fel på pumpen?
2) Vi satte tillbaka den när vi märkte att den verkade fungera. Vred om tändningen och försökte lyssna på den. Den lät som den skulle tyckte vi. Vi kopplade inte på bensinslangen till motorn, för att kunna se om det kom ut någon bensin. Det gjorde det inte. Men så var ju tändningen på ganska kort tid, den kanske inte hann fyllas upp igen? Eller så berodde det på att systemet inte var trycksatt när inte slangen var i? Vi vet inte riktigt hur det är tänkt att fungera. Kanske någon annan här har koll?

Det vi vill komma fram till är om det är bränslepumpen som är problemet, eller om det fortfarande är dålig jordning någonstans som gör att bränslepumpen inte får tillräckligt med ström.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang