Batteriluckan går inte att stänga

kalle2000
30 januari · 3 Inlägg

Tjenare!

Har en Golf GTE 2020. I morse drog jag ut ladd-kabeln som vanligt och stängde luckan. Fick ett meddelande att "kontrollera batteriluckan" när jag skulle köra iväg. Stiger av igen och tar en titt. Ser då att luckan är halvöppen och sitter fast. Går varken att öppna eller stänga.

Efter lite pill lyckas jag öppna luckan men ser då att självaste mekanismen verkar vara trasig (inringad i rött). Den rör någon centimeter in men stannar sedan. Alltså den svarta lilla cylindern som "tar emot" luckan. Verkar vara samma mekanism på vanliga tanklock också. Allt annat verkar vara helt.

Ringde VW och Nybilsgarantin tog slut för 2 månader sedan...

Någon som haft liknande problem? Kan man göra något själv eller är det bara att lämna in skiten? Kommer det kosta skjortan att fixa det?

(Som ni säkert märker är jag inte duktig på bilar) smile
Jag har ägt bilen sedan den var ny och aldrig varit med om en skada.

https://www1.garaget.org/gallery/images/246/245401/245401-1c7f576a70e7afecddffb62f8e649f03.jpg

Senast redigerat av kalle2000 (13 februari )

kalle2000
30 januari · 3 Inlägg

Hittade en video på reparationen. Verkar inte vara så svårt.

https://www.youtube.com/watch?v=KevoR-q_IbM

jaka54
31 januari · 5 132 Inlägg

På vilket sätt vara mekanismen trasig! Att bara byta och inte ta reda på hur det funkar tilltalar inte mig. -Den ska ju vrida sig på något sätt antar jag.

kalle2000
13 februari · 3 Inlägg

jaka54 skrev:
På vilket sätt vara mekanismen trasig! Att bara byta och inte ta reda på hur det funkar tilltalar inte mig. -Den ska ju vrida sig på något sätt antar jag.

Det är den svarta cylindern som har slutat rotera/ röra sig. Bara någon millimeter fram och tillbaka. Som på ett trasigt tanklock.

Uppdatering:

Jag beställde en originaldel inne på VW (delen heter Ställelement) och bytte själv. Det var riktigt krångligt att få bort grillen först men det löste sig. Hade nästan sönder den då jag försökte få bort den med fel teknik. Är ju som sagt inte händig med bilar alls. Men det nya Ställelementet är nu på plats och varningslampan försvann direkt. Luckan funkar att öppna/ stänga igen. Sparade en rejäl slant på att försöka själv.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang